My Friends

Wednesday, November 7, 2012

Melaka Wildlife Theatre Park

Sabtu lepas(03/11/12)..asben bawa kami sekeluarga ke Melaka Wildlife Theatre Park..guna kupon beli 1 tiket percuma 1 tiket..Wildlife Theatre Park ni terletak kat Pulau Melaka..alah,kalau susah nak cari..korang jalan je menuju Melaka Raya..compom jumpa la Pulau Melaka tu..Tempat ni agak seronok juga lah..sebab ada persembahan binatang² dan orang asli (ke hape ke..tak pasti)..kalau korang nak pergi..jangan main redah je tau..kat sana ada timing buat persembahan..kalau datang bukan timing tu,berjanggut lah tunggu..kat situ bukan macam zoo ke,yang korang bleh pi jengah haiwan² ni ke..tempat ni memang totally   tunjuk persembahan sahaja..paham!okeh,bagus dah paham.. :p

Persembahan paling seronok adalah masa singa laut buat show..memang sangat² terhibur..kalau penonton tak ramai(most of the time tak ramai pon :p)korang bleh request nak amik gambar dgn each haiwan yg ada kat situ..tapi kalau ramai orang,permintaan tidak di layan ye..err,atau option bayar rm10 dan amik gambar beramai2 dgn haiwan² tersebut..hehe :p

bayaran tiket dikenakan :
Dewasa RM20 (weekend/PH)
Kanak² EM15 (weekend /PH)
*waktu show 10.30am , 3.00pm dan 7.30pm; seriously, kalau takde kupon beli satu percuma satu ni,mahal la tiket masuk park ni :p (semua pon aku rasa mahal)

jom tgk pic sesikit :)
  

dari Sabah ni..pembuka show

dah lupa nama burung ni

singa laut yg menghiburkan
Aksi singa laut
:)
asben di kiss oleh ehem..
taraaaa..hehe..riak wajah takut boleh buat anda nampak berisi okeh! :p
anak² suka sangat tengok show ni..so len kali boleh la pegi lagi..haha..tapi dah takmo amik gambar dgn shanti seberat 30kg itu! babai :)

2 comments:

pijot said...

lama xp jln2 melakau!ihihi...mcm nk p bcuti sane..ceh!mcm jaoh je

sasha @ mumyalyaqil said...

hehe..dekat pon,bercuti gak tu..datang le pijot..pastu jgn lupa kello2 ok :p