My Friends

Tuesday, January 10, 2012

~januari..permulaan yang baik..~

salam semua..post pertama tahun 2012..sweet..hihi :)
sebenarnya..december 2011 agak mencabar bagi saya..bebanan kerja (SBPA,HRMIS) yang buat saya tak menang tangan..sakit mata konjuktivitis selama hampir 3weeks..dengan keadaan hubby yang PJJ..handle 3y+ girl dengan baby 6month dengan penat bekerja..konjunktivitis,mata kabur dan handle semua sorang2..can u imagine?fuhhhh..tarik napas dalam2 pastu lepas bila ingat balik..

then januari 2012 datang menjelma...yeayyy sakit mata saya udah baik ;) bebanan kerja hampir selesai..dan hubby dapat berita gembira yg dia lulus semua exam dan tamat training on 10.01.2012..yahooo!!!

yang bestnya..januari ni rezeki banyak juga..alhamdulillah..dalam mulut ni mengomel hubby tak de bonus rentetan keberanian dia melangkah ke dunia baru ;) masih ada rezeki untuk kami..
oleh kerana sakit mata sepanjang december..saya terlepas peluang nak join Year End Sale (YES)..sedey gak..tapi en.hubby bagi sikit cash awal januari haritu untuk beli sendiri hadiah besday since saya blom redeem apa2 hadiah..(ok..hubby i mmg agak tak romantik tapi sweet :P)sebenarnya nak mintak iphone4s tapi saya ada big plan untuk itu..mahu guna hasil titik peluh sendiri..yeayyy..asik mintak si dia sponsor je :P

Bagi kawan2 yang mengikuti blog ni dari mula..tentu paham sangat yang saya ni kaki shopping!hahaha..suka sangat beli kasut dan handbag,nasib badan la hubby amat memahami,so agak kerap la dapat peluang shopping ekeke..kebetulan,duit dah ada dalam tangan,jalan2 ternampak butik tu sale..saya pon grab la sepasang kasut dan sebijik handbag..berbaloi sungguh la..bila dengan duit seciput saya ada tu dapat bahan2 itu..hihi..

thanks sayang..i love u so much..muahhh

dan rezeki lagi bila one of my "best friend till death" datang rumah dan bagi saya surprise present for my belated birthday..hihi..happy!tambah lagi koleksi saya :) (faiz..i'm serious la pasal bf till death tu..walo pon tak dapat BONIA :P) hehe..dia kawan dari sekolah dulu..kami dah macam adik beradik lain mak pak katanya..hahaha..anak pon sama baye..1st girl,2nd boy..both c-zer..hahaha..(tak pasal2 i cari persamaan kita la faiz :) )

thanks faizah..may our friendship last forever..muahhh to anak2 i kat u tu :)


alhamdulillah..kesihatan yang baik..rezeki yang tak putus..hubungan rumahtangga yang bahagia..anak2 yang comel dan sahabat yg setia..permulaan 2012 yang hebat kan :)

p/s : saya pon dah dapat tarikh untuk pemberian taraf berpencen (PTB) for those yg kerja gomen..tau le ape tu ;)

ok kengkawan..semoga dirahmati Nya selalu..bye :)

2 comments:

mizah said...

bestnye dapat present!!! hihih, semoga semuanya indah2 je kan... :)

sasha @ mumyalya said...

mizah..
best la..haha..walopon belated :p
yerla..harap semua indah2 saje..walopon hidup tak semuanya indah kan.. :)