My Friends

Friday, January 13, 2012

~my A&A~

dah lama tak cerita pasal my kids..padahal blog ni ditujukan khas buat mereka..aduhh..lari tajuk kengkadang blog ni..ehehe..*ok kids..ibu promise lepas ni topik nya selalu about u ok :*

Alya..ok,jap..nak purak2 pengsan dulu..haha..alya dah masuk 4years tahun ni..still blom pi school,cian anak ibu..huhu..sebab alasan,abah blom agree..mama (my mom) blom bagi..actually alya baru 3y+..ntahla..susah nak kata..my girl ni cengeng bangat sih..tak boleh salah sikit..and konsep 'no sharing' dia tu buat ibu dia pitam jap..emm,sebab tu lah hubby tak bagi pi school dulu..walhal ibu dah gigih mencari tadika utk alya..tahun depan,apa nak jadi,jadilah..alya must go to school..ibu janji..GA menanti alya ok :) tapi alya kene kuat sikit..takmo cengeng2..dan takmo gadoh2..belajar sharing with others..ye sayang....
one more thing about alya..dia dah sangat petah berkata-kata..kalah org dewasa..lately dia selalu suruh i berhenti kerja..huwaaaaa :'( bosan kata dia..hukhukhuk..
"ibu..boleh tak ibu berhenti kerja..ibu jagalah kakak dgn adik..kosan la ibu kerja"
"ibu..kakak kan manyak wet kat ban..ibu amik la hari2..ibu tak yah la keje"
"ibu..nape ibu keje?" "nak cari duit la syg.." "kakak x minta wet ibu.ibu xyah la kerja" sedihkan...............................huwaaa..
(insyaAllah..one day alya akan faham kenapa ibu kene kerja ye syg.. :* )

my lil' girl..so sweet :)


Aqil Iman..ok..yg my boy ni pulak bisa buat ibu 'pagal'..hahaha..sangat la lasak..emm,boy kot?seriau tinggal dia kat depan tv dengan kakak je..kakak tengok tv..dia buat 'projek'..rasanya,semua barang2 yang mudah pecah kene alih,masuk kotak..etc,sebelum hati pecah bila berderai..muehehe
eh..nak tau tak..dia pandai menyebut dah..selalu sebut tbissss..ptisssss..*hanya dia yang paham..haha..pehtu sometimes i noticed ia sebut babba..mamma..huh! ibu mana sayang??hehe..
satu je yang tak bape gemor kat aqil dia..dia kuat nangis!especially time i kene buat kerja rumah..masak..mop lantai..sapu..etc *macam la banyak sgt keje :p atas alasan ni lah,ibu selalu tak sempat masak..tak sempat kemas rumah..eh,alasan bunyiknya :p
tapi..malas macamana pon..i still amsak bubur untuk aqil setiap hari..bekal untuk kerumah mama..hehe..dan juga..13.5oz susu ibu untuk aqil..bekalan jugak tu..*yerp,dia masih breastfeed dgn jayanya :)

my lil encem boy :)


apapon..nilah dua orang pengarang jantung,hati,lemak hempedu ibu..haha..semua masuk..semoga membesar menjadi anak yang soleh dan solehah dan akan membanggakan ibu dan abah.. :*

babai :)

6 comments:

Norazrani Maamin said...

lawanya alya senyum..naik pipinya...hehe

aqil dah makin bijak...buat ibu tak senang duduk...hihihi

ayu said...

Sha, sama la dengan ayu pun..hariz pun tak masuk mana2 school lagi ni..tapi, kitaorg tetap ajar la sikit2 kat rumah ni…tahun depan, wajib..hehe

mizah said...

comel n cantik la anak2 sha..ensem juga...hehehe...ehh, samalah alasan tak dapat siapkan keje rumah...tp maintain hari2 masakkan bekal makanan si baby gak....gambatte! hehehehe

Nadya Shah said...

geramnye tgok dak aqil tu..hari tu aku dtg dia titon..xdpt nak cobet2 pp dia.. hehehe..next time dtg..nak gomol2... eh..ko jemput ke aku dtg umah ko lg? hahahaa

sasha @ mumyalya said...

Norazrani Maamin..
kak arra..hehe,tq kak..yer lawo,perangai pon lawo..hihi

ayu..
hariz pon tak pi sekolah lg eh..alya ni cengeng la dear..abah dia mmg nak dia besar sikit,baru masuk sekolah..
sha pon mmg ajar kat umah..1-10 tu dia bleh la tulis &kenal..hihi

sasha @ mumyalya said...

mizah..
hehe..tankiu,apa kurangnya princess2 mu..comey sgt..ewah..ehehe.
alasan sama ek..haha..takpe2,janji tak semua benda kita malas kan..errr

Nad..
ekeke..ko sudi tak nk dtg lagi?ehehe..dgn masakan aku yg tak bape nak rasa kann..takut ko je serik..aku ni anytime je pintu rumah terbuka tuk ko n kwn2 beb :)