My Friends

Monday, February 21, 2011

"tantrum..errrr!!"

salam semua..
lamanya tak update ini belog kan..hehe..pimalas sungguh daku ni..
sebenarnya..macam2 nak cerita..tapi..tak tau nak mula mana..
yang pastinya..buat masa ni,daku kekosongan kata untuk update tentang baby ku..
"kehilangan" Nur Iman masih terasa..buat ashra..
~tabah la wahai sahabat...insyaAllah..ada rahmat sebalik semua yg terjadi~

ermmm..rite now..i'm dealing with "alya's tantrum"..
omg!sangat menduga kesabaran ku..setiap hari perangainya makin menjadi2..
orang kata sebab dia nak dapat adik..hermmm..entahla..
nanti dah dekat bersalin lagi kuat ragamnya..mama ku cakap pulak..hehe
sekarang, apa dia nak mesti kene dapatkan..ape saje..
kalau tak dapat..mau dia mengamok satu rumah..huhu
lately dia sangat kuat hangin tak tentu pasal..
buntu..tak tau nak buat apa..cuma pujuk baik2..
kadang2 dah marah sangat..memang la 'kene'..dan kalau dah fedup..
just let dia bertantrum sesuka hati sampai penat..huhu

ada tak yang pernah alami perkara seperti ini pada anak masing2?
any suggestion tak?

btw..yang menggembirakan..alya dah berjaya free diapers!yehhaaaa..
jimat duit asben..wakakaka :P

ini dia budak kuat tantrum tu..hehe

"
"
"

hehe..ok guyss..jumpa kat next entry..babai


6 comments:

Rose Khadijah said...

salam perkenalan..
jalan jalan kat blog Ash nampak tajuk tantrum kat sini..

saje nak share link..ingat nak compare kan tantrum budak2 nih..tapi hanya gambar..tak pe..

http://farisarrayyan.blogspot.com/2010/11/tantrum-rayyan.html

happy blogwalking

sasha a.K.a MumYalya said...

Rose Khadijah..
terima kasih atas perkongsian..
saya pon tgh carik info tantrum ni..sbb my doter sdg alaminya..huhu..salam perkenalan :)

IDAZS said...

zarin pun sama. sabao je la

mungkin nak lebih perhatian :)

ashra said...

hi sha..
he..nak sms-ing pun mahal la..tunggu i balik eh nanti. =)

wah..alya.tu mmg tantrum nak dapat adik tu.he.nanti,adik da kuar,mesti die lagi kuat jeles.mummy kena manjakan alya juga tau.. =)

sasha a.K.a MumYalya said...

idazs..
zarin pon sama eh?sehati sejiwa la depa ni..haha..agaknya peringkat umur diorg kot..dan nak perhatian lebih..jom la kita sabar beramai2 :)

sasha a.K.a MumYalya said...

ashra..
hi dear..miss u..hehe..cepat2 balik tau..leh sembang2 lagi :p

ermm..maybe gak dia jeles..err??jeles ka?haha..lebih kepada takmo dgr ckp kitorg ni..haha
mestilah manja lagi..alya anak abah tau <3