My Friends

Wednesday, February 23, 2011

~bila dah sihat..~

salam semua..
haihhh..rajinnya penulis belog ni update daily kan?haha..tetiba rajin gitu..
semalam my entry pasal sakit gigi..lepas je publish entry tu..korang tau ape jadi?

saya terguling2 kesakitan..sakit gilerrrr gigi lepas jam 2am..
langsung tak boleh tutup mata..rasa nak aje buat operation gigi tu sendiri..
so..nak tak nak..lepas je jam 7am dah tegak berdiri depan klinik gigi,tunggu dentist..serius dah tak boleh tahan..sakit dia makin berganda..bukan statik ok..(dentist ada kata kalau sakit berganda makna tak elok la..kalau statik takpe,boleh tunggu)
dan akhirnya,setelah meneliti fizikal saya yg fit dan takde ape2 masalah(alhamdulillah pulak masa jumpa dentist gigi tgh tak sakit)..doctor setuju tuk buat juga gigi ni..
tapi tak operate la..terpaksa cabut manual..since takmo ade byk procedur..
lama tau..hampir sejam setengah kene nganga molot..
alhamdulillah,semua berjalan lancar..gigi dapat dikeluarkan bersama serpihan2 yg pecah..syukur2..
cuma..selepas proses tu memang darah susah sgt nak stop..
kalau orang biasa..dalam setengah jam dah stop..tapi sebab saya berdouble..
amik masa 5 jam nak stop..huhu..

sesuatu yang saya tersedar saat ni..bila saya sedang kesakitan semalam,sambil saya menangis tak henti2 saya doa pada Dia mohon kurangkan sakit tu..
mulut saya tak putus2 beristighfar..
kat situ la agaknya dikatakan nikmat nya bila sakit ni..
Allah memang nak bagi buat pahala lebih.. :)

okler kengkawan..saya nak masuk tido..dah 3malam saya tak menikmati waktu tidur saya..heheh..boleh camtu?mudah lupa sungguh..astaghfirullahalazim.................

daaa.. :)

3 comments:

ashra said...

how are u sha? ok da..alhamdulillah u da settle da masalah gigi ni.byk kan rest k?

hehe.btw,i kalu wat scaling pun tak thn nganga mulut..i tak le bygkan u nganga sejam setengah..uihh

nuyue said...

lamanyer nganga ..sampai 1 jam lebih..tapi tak aperkan..semua dah ok..

aku kalau sakit gigi..kalau ada org kacau..rasa cam nak lempang jer org tuu..heheh

sasha a.K.a MumYalya said...

ashra..
hehe..dah sihat sgt ni..baru nak mmbalas komen u :p
he..cuba la bygkan..sengal la molot ni kejap nganga camtu lama :p


nuyue..
uittt..kamu dlm belog??haha..perli tu :p
alhamdulillah semua dah ok.mmg time sakit tu,alya pon aku tak bg dekat..taku hangin kat dia tak tentu pasal..haha