My Friends

Wednesday, November 18, 2009

HuBby's nEw HobbY...

olla blogger..hehehe..as i promise before..i nak wujudkan 1 entry for my hubby ni..nama pun blog ala2 diary our family..huhu..sekarang my hubby got new hobby..pening gak tengok bila dia komited terhadap hobby baru nye tu iaitu kereta kontrol hehehe..actually nak kata baru sgt pun tak lah..dulu pernah dia beli heli kontrol..tapi heli tu murah jer..rm100++,ermm..but disebab kan dia amator lagi..heli tu selalu terhempas dan akhir nya teranap dgn sadisnya..hahaha :)) dah tu my dear hubby ni asyik survey2 kereta kontrol nak dibeli..tapi tak beli2..so on 01.11.09 me beli kan satu for him..pakai my savings tau!!!kopak la i dear..hehehe..actually tu memang surprise gila kat dia..birthday hubby on 27.10.09..malam tu i celebrate ala kadar je dgn dia and our pumpkin alya..pastu bg dia sehelai baju (forest sport)..hubby happy je coz me still celebrate birthday dia walau da ada anak ni..hahaha..of coz la dear..kalo tak..i punya birthday u tak celebrate nanti (mengharap balasan rupanya) :P...then on 01.11.09 i give a surprise present pulak..hahaha..so dapat lah control car yang tak seberapa adanya tu..hubby suka sangat2..me happy tgk wajah dia yang terkejut tu..ermmm..ramai yang cakap hobi kereta kontrol ni macam budak2..huhu,don't get it wrong dear..bila me pergi auto show control car..fuh!!ramai gila peminat control car ni,dari yang se umur dgn hubby sampai la yang berumur2..and ni bukan lah sejenis hobby yang murah tau..it is very expensive..boleh nangis bila dgr price spare part control car ni..hopefully hubby pandai2 la berbelanja lepas ni..jgn duit habis kat spare part control car u je sudah..huhu..and the most important thing..semoga dgn pemberian ikhlas me ni..hubby dapat lupakan sekejap hasrat nak beli kereta lama untuk buat drift car..aiyoo!!i'm scared to death when i saw u do that stunt la my dear..huh!!
ok la..lets enjoy the pic yang me amik baru2 ni..


pandangan sisi..wah!!hehehe

pandangan atas..hehehe..

dengan pantas hubby beli 1 lagi housing kereta tu..huh!!


paling suka part ni..sport rim canteek!!ala2 sport rim bibir or 2 pcs..
idaman ku untuk MBT 295..


tengok tu..sape teman abah repair kereta!!dear..alya tu girl la..

haaa..tgk dia dah mula nak join venture repair 'kereta' abah..huhu..

hermm..so sekarang when ever hubby ada masa kitorg akan lepak dataran putrajaya or taman dekat PICC untuk layan kemaruk hubby main kereta tu..best..our quality time with our sweetheart alya insyirah..ok..jumpa di next entry ya..daaa..

p/s:dear..how come i never get my present yet??huh!!



7 comments:

kelly910 said...

mumyalya.. en pog dan kereta sememangnye tak kan dapat dipisahkan..
ekekkeke.. untung dapat isteri yang very understanding n supportive macam mumyalya ni..

wina said...

peliknya my hubby xde hobby macam ni huhu

hobby dia tengok cartoon..24 jam pun boleh..haha!

saSha a.K.a MumYalya said...

kelly..
supportive ke?hehehe..actly tak mau dia kaco kereta yang ori tu..wakakaka..

wina..
pelik tapi benar..dari bujang sampai la ni hubby ni tau kereta..kereta..kerata..huhu..untungla kira ye..papa suka tgk kartun :P

Mummy_nad said...

cik wan pon suka men kete control but after ade maira..minat dia tukar pada mengusik anak dara dia ni..heheh yela seminggu skali jumpa.

tp cik wan pon suka tgok kartun..dunno why.. sama dgn hubby wina..kihkihkih.. astro ceria dia yg punya..hahahaha

saSha a.K.a MumYalya said...

mummy nad..
untung la anak dara u..ada rg teman tgk kartun..hahaha..

um. masyitah said...

wah best hobi ni sebenarnya.hubby saya pun suka dengan hobi ni tapi tulah anak saya tak leh tengok tayar kereta,habis dicabutnya.berapa anyak dah kereta controlnya dah takde tayar.

misz_atiey said...

alya = ibuu...alya nak kete cam abah~XMO kete KECIK..nak kete besau~xmo gune batri~nak gne minyak petro nyer..nak yang expensive n glamer2 gitu..nak yang lip lap lip lap~ hehe~ camne?hehe..