My Friends

Tuesday, November 19, 2013

MELAKA BIRD PARK

olaa..ai suka nak share my experience pergi ke Melaka Bird Park baru-baru ni..yerla, manatau ada yg nak review kan untuk aktiviti melancong ke Melaka..so korang ada la idea sikit nak bawak kiddos pergi melawat tempat2 yg fun..hihi..

tapi this park bukan lah my first choice nak suruh uols masuk kalau datang Melaka yer..yang harus masuk tentulah: zoo melaka, taman buaya, taman rama-rama. kalau yg nak amik pic cantik2 harus pergi bangunan merah,bangunan A-Famosa, Bukit Senjuang..dan kalau bab makan2 pulak, harus cuba Asam Pedas Hjh Mona, Asam Pedas Claypot, Medan Ikan Bakar Crystal Bay (murah dan sedap) (nanti nak buat entry review makan-makan melaka la pulak...huahuahua) memalam wajib naik River Cruise Sg. Melaka okeh! hehe ..

okeh..berbalik pada Bird Park, Melaka.. ai dapat kupon untuk tiket beli satu percuma satu, so bawa la anak-anak dan adik kecik pergi sana..lokasi terletak betul-betul belaka Melaka Wonderland..for me, park ni okeh2 saja..biasa2 saja..pasal belum habis siap..burung-burung pon belum jinak..semua bertempiaran lari..huhu..nak bagi makan pun tak boleh..tempat tak crowded..so kalau saja nak santai ok la..burung banyak dok sembunyi..puasla kiddos paksa keluar :p banyak juga disediakan tempat berteduh..nak naik ke bahagian atas tu ada lift..bahagian atas tu macamana?korang tgk tak jurassic park yg dalam sangkar burung tu..lebih kurang macamtu la..tapi takla besar macam dalam pilem tu..haha..

harga tiket? ni harga pengenalan..harga park belum siap..kalau dah official nanti tatau la :
Dewasa = rm25
kanak2 = rm10

sila layan gambar2 dibawah ni okeh













okeh..takat ni aje..babai :)

No comments: