My Friends

Saturday, November 16, 2013

Gold Coast Morib, dah tak best!

weekend lepas(10/11/2013-11/11/2013)..asben bawak kami sekeluarga ke Gold Coast, Morib..sempena my birhtday, ehemmm..dan alang-alang nak plan jalan-jalan dengan my siblings..kitorang siap tempah bilak untuk my mom dan my grandmom..saja nak bawa depa rehat-rehat kat resort tu..so, automatik percutian tersebut jadilah family day kecil untuk kami sekeluarga..huhu..

last year ai pernah pergi Gold Coast, Morib ni..memang puji melambung la kat resort ni..baca sini..tapi kali kedua datang sini..i'm really dissapointed dengan servis, dengan room servis dan dengan bilik yg depa bagi..alahai, mybe ai tak luck on that day..maybe..hurmmm.. 
first of all..kami kene cek in on 3pm..okeh it is normal..tapi bila naik bilk..langsuing tak kemas lagi..sepah!!!!budak room servis masih sibuk buat bilik hujunggg yg belum cek in! kami kene tunggu almost 2 hours untuk bilik siap..maknanya, kami dapat la tengok segala kekotoran yg berlaku dalam bilik sebelum dikemas kan..dan itu mmg dah spoiled our mood..euwwww..sebagai balasan, pihak resort bagi kami cek out lambat sejam esoknya..hermmm..ai faham maybe sekarang pihak resort dapat banyak tempahan due to all the promotion at groupon, mydeal..etc..tapi tak boleh la take for granted..customer first kan.. 
2nd problem.. kami tak lena tidur..coz ada satu bilik sebelah tu pintunya tak boleh ditutup..so berdentam-dentum malam hari..lagi haru bila malam tu hujan ribut..kecian pada my niece umur 2bulan dan my grandmom yg dah 78thn! pihak pengurusan hotel, please la do something..kalau takde penghuni dalam bilik tu..pls make sure bilik tu tertutup rapat..walopon ada "history" or something kat bilik tu..pls!
3rd problem..yup i hadapi masalah bau busuk tu..tapi budak2 room servis tolong semburkan pewangi dalam bilik i..sekejap je hilangla..lepas tu bau balik..tp tu kitorang boleh handle lagi..dari masalah ke 2 tadi.. 

btw..the pool @ theme park..my kids really enjoy it..masih la ai rasa ada keseronokan despite all the problems we had..

that's all..untuk pergi lagi Gold Coast, Morib..i need to think 1000 times kot..huhu..sorry..tapi masih nak tunjuk gambar my happy kids..hehe





mia belajar berenang







p/s: happy belated birthday to me..Age is just a number and mine is unlisted! hahaha..

babai..

No comments: