My Friends

Wednesday, January 1, 2014

TAHUN BARU AZAM BARU, 2014..

Assalamualaikum..hari terakhir di tahun 2013..mcm biasalah..saya mau flash back azam tahunan, dan tengok azam apa yg kene carry foward..hihi..actually azam 2013 ai banyak gak yg terlaksana..Alhamdulillah, tapi ada gak terpeleot satu dua..

AZAM TAHUN 2013
1. masih lagi nak KURUS..KURUS dan KURUS !! at least dapat capai 55kg untuk tahun 2013 **yg ni terpeleot mak limah..hahaha..tp i managed to get 50 series la (walopon hjg 50an)
2.  nak rajin sangat masak-masak untuk anak-anak dan asben
**alhamdulillah yang ni ai dapat capai dgn jayanya..boleh kira dgn tgn la berapa kali kitorang mkn kat luar sebulan..yeayyy!
3. nak kurangkan garang2 kat alya dan aqil..cian anak2 ai..asik kene marah je..
**and the results...ai dapat kawal kemarahan dan banyak sangat sabar dengan anak2..gud job ibu! 
4. tahun 2013 ni,nak plan family vacation luar negara plak..Indonesia pon jadi lah..dan juga    kalau dapat extra pi Sarawak..heheh
**alhamdulillah, percutian pertama kami ke obersi (lah sangat) di Sumatera Indonesia, ke Pulau tioman, Pulau Pinang. Kelantan, Terengganu, Family Day di Morib Gold Coast dan beberapa short trip sangat membahagiakan..cewah :p
5. saya dah bosan jadi shopeholic! nak buang perangai tu jauh2,mesti asben bertambah kasih.. :) 
**This is my biggest challenge and ai berjaya..i'm not shopaholic anymore, gud job Sasha!

yang paling penting : nak menjadi hambaNya yang sentiasa mengingati Nya dalam susah dan senang..amin ya robb **yang ini memang harus la dipertingkatkan dari masa ke semasa kan..


untuk tahun 2014..

oh, saya sangat bersyukur dengan apa yang ada sekarang..Alhamdulillah, i'm happy with my life..cuma kalau ada sedikit penambahbaikan dalam hidup..tentunya seronok..hehe seperti: 
* dapat kan ideal weight for myself
* dapat ajar aqil fully free diapers dalam masa terdekat ni..
* nak buang botol susu alya jauh2
* and nak request vacation to Pulau Redang and Gunung Kinabalu to my dearest husband..ngeh..ngeh

so untuk semua kawan-kawan blogger..Let's spread the love..Happy New Year 2014 :)


1 comment:

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

selamat tahun baru sha..
semoga hasrat anda tercapai!!!