My Friends

Tuesday, April 17, 2012

Morib,Gold Coast yang best!

olaaa..hehe,hari ni nak cerita pasal percutian singkat i and family ke Morib, Gold Coast. yer,i know i still owe ualls dengan entry percutian ke Sabah kan..i ingat..tak lupa sedetik pon..cuma kerana keterujaan nak cerita pasal ini Morib, Gold Coast..terpaksa lompat dulu entry tu..later kita citer pasal Sabah ok :)

15.04.2012*Ahad haritu kami sekeluarga ke Morib, Gold Coast(MGC),tepat jam 4petang baru sampai sebab kami singgah ke Putrajaya (meet one of my bff :) ) kebetulan Melaka memang cuti sempena Melaka Bandaraya Bersejarah..so otomatik le Isnin tu cuti kan..seronok le berjalan..hihi..bilik kat MGC ni i dah reserved dari januari 2012 lepas tru online booking..muahaha..bukan ape,kalau reserve awal, rate nye sangat2 murah ok..rm130++ / nite, i dapat studio suite including 2 voucher for breakfast, 2 adult wristband (untuk masuk water theme park dia) dan 2 voucher diskaun 50% health and wellness center (untuk korang manja2 diri urut ke,spa aromatherapy ke) klik link.. so,kami sampai tu bilik belum siap kemas sebab before that diorang ada function hape ntah..diorang bagi check in jam 5.00ptg..and compliment late check out jam 2.00 ptg besok nye.. *i ok je..takde hal tunggu 1 jam kat hall yang cantik dan class tu..muahaha..oh ye,nak bitau yang i kene beli 2 wristband untuk my lil sis and my princess dak alya..(2y+ dah kene pakai wristband) dengan harga rm15/wristband..

bila dah masuk bilik..kami macam *whopppsss! bilik tu nice sangat okeh..rasa sangat berbaloi untuk rm130+..semua kelengkapan ada..bilik bersih,besar..just nice! *terfikir dekat komen2 di web tripadvisor tu kata macam2 yang bad experience..but i really rasa ok sangat bilik nya **ohhh..mungkin i bayar rm130++ je..hahaha..yang walk in macam mahal la kot??

sila jamu mata dibawah..gambar bilik dan gambar water theme park sikit2..hihi..kami mandi2 kat situ untuk 2 sesi, sesi petang dan sesi pagi...huhu..* wristband tu korang tak payah tanggal..boleh guna untuk selama mana duduk kat MGC tu..

Di water theme park





sebelah malam pulak, kami makan kat Pantai Morib..sedap gak..i takde komplen..so far sedap dan semua boleh masuk tekak..hihi..besoknya kami check out tepat jam 2ptg..pastu terus balik melaka..nama pon short vacation..reda jerla dengan kepenatan gesa2 tu..hahaha

ok kengkawan..tu my review pasal Morib, Gold Coast..plan bercuti seterusnya 6 bulan lagi..yehhaa,sempat kumpul duit..muahaha..dah tempah flight ke Pulau Mutiara pulak..hihi..*dalam Malaysia je lah pon nye haiiii :)

babai


9 comments:

Norazrani Maamin said...

wah...mcm best aje..tak sabar akak nak gie 19/5 nie..mase chek in bwk resit yg kita print tue je kan sha?
siap ade jakuzi dlm bilik tue..breakfast die camner?best tak?heheee

sasha @ mumyalya said...

kak arra @ Norazrani Maamin

best la for me kak..sebab bawa 3kids yang penuh adrenalin..haha..value dia sgt berbaloi dengan duit yg kuar tu :)
nanti akk bawa resit print tu je..b/fast tu ok la,ada sedap ada tak..cuma adik sha yang umur 8y tu kene bayar rm10.50..dia ada ukuran cm tu..alya free pulak..hihi

♥ Elin ♥ said...

itu sayaaaaaaaaaaaa gamba no 9!!

ADA DORAEMON AMANIII........:)

♥ Elin ♥ said...

OOOOOOO.........PERASAN!!!!!
nak masuk saingkan :)

husb ada kata mcm kenal jer husb kamu tuh...

sasha @ mumyalya said...

Elin..

haaa..betul la tu..sebab kita cam amani awak..hehe..alamak,ada kah gambar itu seperti satu pencerobohan?perlu nak delete tak dear?

husb awak orang mana tu?hehe..pernah terjumpa kot..

IDAZS said...

waaa. bestnya...siap berjakuzi lagi..jeles ai!

♥ Elin ♥ said...

haha x per2..

'medan elektrik' pernah dgr dekat alor gajah.

sasha @ mumyalya said...

idazs..

hehe..sila la pergi ye :) best ber jakuzi tu..haha

sasha @ mumyalya said...

elin..

hehe..thanks ye atas keizinan itu..yerla kot dia pernah nampak my hubby sbb hubby pernah kerja kat kfc rnr a.gajah tu..hihi