My Friends

Thursday, January 19, 2012

~stall alya~

yeayyy..akhirnya ibu belikan alya stall ni..puas alya pujuk rayu..tantrum dan buat pelbagai lagi perangai mencabar kesabaran ibu..haha..kesian betul kat ibu..muahhh ibu :-*
ibu kata..stall ni mahal..ibu takmo belikan sebab nanti alya main2,hilangkan menda kecik2 tu..pastu..main 2-3 hari dah bosan..tu ibu yang kata..sebenarnya alasan ibu kedekut nak beli alya menan..kan..kan..kan..memandangkan aritu ibu dah soping sakan,apasalahnya ibu belikan alya "stall impian" ni...lalalala~

alya janji dengan ibu..alya jaga semua barang-barang kat stall ni baik2..alya takmo hilangkan..alya main dengan stall ni hari2..dan alya jaga adik aqil masa ibu buat kerja rumah (yerla..alya janji walaupon ini takde kene mengena dengan stall ni..huhu) ibu kata..kalau alya jaga stall ni baik2..nanti ibu beli lagi manyak menan utk alya..yeayyyy!! oh lupa..ibu pon kata kene share dengan adik aqil.. -_-' emmmmm..

tima kasih ibu..kakak sayanggg ibu..muahhh..nanti kakak nak barbie yang kaler2 rambut tu tau..janji tau.. (sambil ibu tepuk dahi)
adik aqil..takmo kacau kedai kakak eh!!nanti kakak cubittt lagi..adik boleh jadi 'tutume' (customer) kakak je..kihkih

encik tunggu ye..shaye masak kejap..kata cep alya

adik : ibu..adik nak men jugak..
kakak : ni kakak punye je..kan ibu kan..

pssst..nampak gayenye kene beli la satu set benda lain utk aqil..hihi..babai :)

Tuesday, January 17, 2012

~gigi pertama saya~

hi aunties..assalamualaikum..
hihi..hari ni aqil nak tunjuk kat aunties suma ni

"

"

"tadaaaaa!

my first teeth :D comel kan?hehe..
aqil dapat gigi ni masa aqil umur 7bulan je..cepat kan..ngeeee :D
ibu selalu pesan kat aqil..bila dah tumbuh gigi takmo gigit 'nen' tau..hihi
aqil cuba sedaya upaya takmo gigit nen ibu eh..
sebab nanti ibu takmo bagi nen lagi.. :(
tapi..kadang2 aqil tak sengaja..aqil gigit jugak..cian ibu..muka ibu mcm sakit je..pastu ibu senyum dekat aqil..pastu ibu pujuk lagi jangan gigit 'nen' ibu..hihi

sekarang..aqil dah mula makan macam2..ibu masak macam2 tau..
bubur ayam,bubur ikan,bubur labu,puree epal,puree kentang..yummy!
kadang2 ibu potong epal bagi aqil gigit2..aqil suka gigit barang..aqil nak asah gigi aqil ni lagi..hehe
haa! nak bagitau..sekarang ni,gigi aqil satu lagi nak keluar..aqil akan ada banyak gigi..
pssttt..nanti aqil dah banyak gigi,aqil nak gigit kakak alya sebab kakak alya suka cubit aqil..huwaaaaaa..hihi :D

babai...

Friday, January 13, 2012

~my A&A~

dah lama tak cerita pasal my kids..padahal blog ni ditujukan khas buat mereka..aduhh..lari tajuk kengkadang blog ni..ehehe..*ok kids..ibu promise lepas ni topik nya selalu about u ok :*

Alya..ok,jap..nak purak2 pengsan dulu..haha..alya dah masuk 4years tahun ni..still blom pi school,cian anak ibu..huhu..sebab alasan,abah blom agree..mama (my mom) blom bagi..actually alya baru 3y+..ntahla..susah nak kata..my girl ni cengeng bangat sih..tak boleh salah sikit..and konsep 'no sharing' dia tu buat ibu dia pitam jap..emm,sebab tu lah hubby tak bagi pi school dulu..walhal ibu dah gigih mencari tadika utk alya..tahun depan,apa nak jadi,jadilah..alya must go to school..ibu janji..GA menanti alya ok :) tapi alya kene kuat sikit..takmo cengeng2..dan takmo gadoh2..belajar sharing with others..ye sayang....
one more thing about alya..dia dah sangat petah berkata-kata..kalah org dewasa..lately dia selalu suruh i berhenti kerja..huwaaaaa :'( bosan kata dia..hukhukhuk..
"ibu..boleh tak ibu berhenti kerja..ibu jagalah kakak dgn adik..kosan la ibu kerja"
"ibu..kakak kan manyak wet kat ban..ibu amik la hari2..ibu tak yah la keje"
"ibu..nape ibu keje?" "nak cari duit la syg.." "kakak x minta wet ibu.ibu xyah la kerja" sedihkan...............................huwaaa..
(insyaAllah..one day alya akan faham kenapa ibu kene kerja ye syg.. :* )

my lil' girl..so sweet :)


Aqil Iman..ok..yg my boy ni pulak bisa buat ibu 'pagal'..hahaha..sangat la lasak..emm,boy kot?seriau tinggal dia kat depan tv dengan kakak je..kakak tengok tv..dia buat 'projek'..rasanya,semua barang2 yang mudah pecah kene alih,masuk kotak..etc,sebelum hati pecah bila berderai..muehehe
eh..nak tau tak..dia pandai menyebut dah..selalu sebut tbissss..ptisssss..*hanya dia yang paham..haha..pehtu sometimes i noticed ia sebut babba..mamma..huh! ibu mana sayang??hehe..
satu je yang tak bape gemor kat aqil dia..dia kuat nangis!especially time i kene buat kerja rumah..masak..mop lantai..sapu..etc *macam la banyak sgt keje :p atas alasan ni lah,ibu selalu tak sempat masak..tak sempat kemas rumah..eh,alasan bunyiknya :p
tapi..malas macamana pon..i still amsak bubur untuk aqil setiap hari..bekal untuk kerumah mama..hehe..dan juga..13.5oz susu ibu untuk aqil..bekalan jugak tu..*yerp,dia masih breastfeed dgn jayanya :)

my lil encem boy :)


apapon..nilah dua orang pengarang jantung,hati,lemak hempedu ibu..haha..semua masuk..semoga membesar menjadi anak yang soleh dan solehah dan akan membanggakan ibu dan abah.. :*

babai :)

Tuesday, January 10, 2012

~januari..permulaan yang baik..~

salam semua..post pertama tahun 2012..sweet..hihi :)
sebenarnya..december 2011 agak mencabar bagi saya..bebanan kerja (SBPA,HRMIS) yang buat saya tak menang tangan..sakit mata konjuktivitis selama hampir 3weeks..dengan keadaan hubby yang PJJ..handle 3y+ girl dengan baby 6month dengan penat bekerja..konjunktivitis,mata kabur dan handle semua sorang2..can u imagine?fuhhhh..tarik napas dalam2 pastu lepas bila ingat balik..

then januari 2012 datang menjelma...yeayyy sakit mata saya udah baik ;) bebanan kerja hampir selesai..dan hubby dapat berita gembira yg dia lulus semua exam dan tamat training on 10.01.2012..yahooo!!!

yang bestnya..januari ni rezeki banyak juga..alhamdulillah..dalam mulut ni mengomel hubby tak de bonus rentetan keberanian dia melangkah ke dunia baru ;) masih ada rezeki untuk kami..
oleh kerana sakit mata sepanjang december..saya terlepas peluang nak join Year End Sale (YES)..sedey gak..tapi en.hubby bagi sikit cash awal januari haritu untuk beli sendiri hadiah besday since saya blom redeem apa2 hadiah..(ok..hubby i mmg agak tak romantik tapi sweet :P)sebenarnya nak mintak iphone4s tapi saya ada big plan untuk itu..mahu guna hasil titik peluh sendiri..yeayyy..asik mintak si dia sponsor je :P

Bagi kawan2 yang mengikuti blog ni dari mula..tentu paham sangat yang saya ni kaki shopping!hahaha..suka sangat beli kasut dan handbag,nasib badan la hubby amat memahami,so agak kerap la dapat peluang shopping ekeke..kebetulan,duit dah ada dalam tangan,jalan2 ternampak butik tu sale..saya pon grab la sepasang kasut dan sebijik handbag..berbaloi sungguh la..bila dengan duit seciput saya ada tu dapat bahan2 itu..hihi..

thanks sayang..i love u so much..muahhh

dan rezeki lagi bila one of my "best friend till death" datang rumah dan bagi saya surprise present for my belated birthday..hihi..happy!tambah lagi koleksi saya :) (faiz..i'm serious la pasal bf till death tu..walo pon tak dapat BONIA :P) hehe..dia kawan dari sekolah dulu..kami dah macam adik beradik lain mak pak katanya..hahaha..anak pon sama baye..1st girl,2nd boy..both c-zer..hahaha..(tak pasal2 i cari persamaan kita la faiz :) )

thanks faizah..may our friendship last forever..muahhh to anak2 i kat u tu :)


alhamdulillah..kesihatan yang baik..rezeki yang tak putus..hubungan rumahtangga yang bahagia..anak2 yang comel dan sahabat yg setia..permulaan 2012 yang hebat kan :)

p/s : saya pon dah dapat tarikh untuk pemberian taraf berpencen (PTB) for those yg kerja gomen..tau le ape tu ;)

ok kengkawan..semoga dirahmati Nya selalu..bye :)