My Friends

Friday, June 8, 2012

my MAJOR changes..hehe

nak luah perasaan dalam belog ni lah..huhu..sebab dah makin sesak pikir dan pikir..hehe..naik penin la..padahal isu kecik je pon..hahahaha..ermmmm, lately ramai sangat tegur badan i dah naik..dah gumukss..actly mmg la i noticed pon..cuma takla amik berat sangat sebab baju semua masih muat
**walo makin ketat -______-"

baru2 ni..borak2 dgn my friend..dia bitau yg dia terjumpa my ex bf gedik2 (gedik2 mean x serius nak buat kawin..wakaka) ada ke patut my ex tu kata, terjumpa i and i dah berisi *sambil buat muka pipi cembung..sila la korang buat..haaaa,gitulah dia mention i..tak ke cissskek punya olang!!haha..padahal pn.wife dia pon sama dengan kita je..pandai nak kata orang..cisss (hari tu juga i sumpah dia gemuk triple miple..huhu @____@ **bengang sambil kunyah kepok..

lepas kejadian tu..2 hari berikutnya..opis ada buat potluck..kami ada la jemput ex Ketua Jabatan dalam majlis tu..tetiba kak emi (ex KJ) tu tegur.. "sha..awat akak tengok sha macam dah berisi ni?sha pregnant ke?" adoiiiila..i tak jumpa dia dalam 2-3 bulan je tak silap..takkan la dalam masa camtu cepat badan naik ketara..huwaaaaa T____T **nangis sambil makan coklat..

hehe..ntah la ek,tak marah pon orang tegur..hakikatnya memang lately i sangat kuat makan..sangat..sangat dan sangat..kuikuikui..dan makan dalam kuantiti yang banyak..sampai ada yang tegur..hehe..dah cuba diet,hampeh je..balik rumah..my laling selamba je ajak pi makan..makan sedap2 plak tu..mana la bleh nak tolak..tak baik kan melanggar perintah suami :p
yang benar, asben i tak pernah komplen or kisah..dia kata i bukan kategori gumukss cuma berisi..tapi didepan mata orang mengenali i masa remaja..depa mmg akan terbeliak mata la see my condition sekarang..sgt berbeza..macam tengok size XS berubah ke size L..korang paham??haha..i agree dengan asben 100% :p

okeh..now i dah promise myself..i nak kurangkan makan benda berlemak..kurangkan nasi..tapi still makan dengan kuantiti yg sama cuma tukar menu sebab aqil iman masih menyusu badan (yes..i'm breastfeeding mom and never lost my weight **sigh..) and i also nak ketatkan disiplin penggunaan beautiful semula..hehe, dan juga senaman selama 20minit sehari..chaiyokkk!hehe..semangat tu penting kan..meh i nak share my major changes..jaga2 jangan tergezut..kahkahkah

"
"
"

muahahaha..see the difference?

Pose tu maintain nak sama..badan..hampeh!!hahaha..ermmm..actually ada terfikir nak buat slimming treatment..tapi tak sure lagi..atau nak beli juga threadmill..atau just buat donno and biar dia kurus sendiri..bleh gitu??kahkahkah.. **kata sorang rakan,dalam hidup kene ada anjakan paradigma..dari single ke married..dari kurus ke berisi..baru le hidup dinamakan kehidupan..mak jemah kata..i setuju je uolss :p

Babai :)

2 comments:

♥ Wina ♥ said...

sama kes dengan ai..hangat² tahi ayam je masa mula² diet nasi..skrg dah on nasi balik aduhhhh

sasha @ mumyalyaqil said...

wian..
hehe..kes u ada gak pikir nak diet,yg i ni..bila nak diet je asik tertangguh :p