My Friends

Monday, November 14, 2011

~kusut diminda~

tajuk entry tak tahan... :p
hari ni kan..ramai tegur saya nampak serabut,kusut..
eh,ye ker??ermmm..jom kita tengok kejap..
long skirt kaler coklat,baju corporate kaler ijau,tudung kaler kelabu..
ok!!memang nampak pelik kot..huhu
mana tak nya..hati sedang gundah gulana..
hari ni my knight akan ke Pontian,Johor..training disana..untuk 3 bulan!
balik pon sekali sekala..2minggu sekali la kot..
aduhai..macam2 bersimpang siur kat kepala ni..
-saya bakal jadi SUPERMAK,tanpa SUPERPAK..hihi
-memikirkan keadaan hubby disana nanti..makan,pakai,sakit,pening...
-anak-anak kompom rindu hubby,terutama alya..hukhuk (saya pon..)
-kalau ada apa2 kecemasan (mohon dijauhkan) saya terpaksa hadap sorang2..
-dah lama tak PJJ..sunyi itu pasti... :(
-eh...macam2 la nak kene pikir dan terpikir..
kusutnya otak ni..huhu..tapi kata hubby yg kengkonon nak memujuk..
"setiap pengorbanan..pasti ada hasilnya..insyaallah.."
saya kene berkorban..hubby kene berkorban..untuk masa depan yang lebih baik.. :)

saya kan..tertanya..dan nak tanya..
adakah keterlaluan kalau salah satu kerunsingan saya adalah..
"SOAL HATI"
aduh..aduh..aduh..jgn kau terluka ye hati,takde ubat ni..
semoga dijauhkan segala perkara2 yang tak di ingini..
semoga rumahtangga kami aman dan damai..tanpa gangguan anasir luar..hihi

pssstt..hubby kata saya cengeng..macam alya :p

babai kengkawan..


Friday, November 11, 2011

~Tiara Beach Resort~

Last entry sha ada cerita yang sha and family pergi holiday kat Tiara Beach Resort kan..well,sha rasa ni salah satu gift from hubby kat sha sempena my birthday (ewah,bape banyak gift ko nak ni sha? :p) kitorang pergi 2hari 1malam je,since PD sangat dekat dengan Melaka..hihi..jadi la,untuk meraikan mak budak ni..bertolak pepagi 08/11/2011 dan balik ke melaka ptg 09/11/2011.

Sha amik bilik dari sini (private unit)..bukan dgn TBR..so dapat murah sikit,bilik pon selesa yang amat..besar,bersih dan teratur..cuma,nak main waterpark kat TBR sekarang kene bayar ok!kene ada wristband..sha kene RM70 (2-dewasa,2 kanak2) best jugak pergi kat sini sebab sha pergi weekdays,budak belum cuti sekolah,so tak ramai orang..huhu..kalau nak makan,sha pi PD,ntah kenapa sha and hubby rasa mahal sikit makan 2 hari tu..hihi

my lil sis sakan main air..cuma alya takut sikit..ermm..alya memang takut serba serbi..cengeng eh kata orang..haha..aqil pulak..paling terperanjatla tengok dia,sebab dia memang suka kat air..tak nangis langsung ok!bila keluar dari air baru nangis..haha..

okla..korang jamu mata dengan gambar2 dulu ok..kang sambung cerita :p



pandangan dari bilik sha rent tu


ehehe..tu dia sedikit pic untuk kengkawan tengok..seronok sangat kat sana..malamnya,hubby beli a slice of cake for me..ehehe..hape la abg ni,tedekut :p
kids pon seronok jugak kat sana..maybe next time boleh cuba ke Thistle, PD kalau kami nak buat short vacation lagi..hehe (dah namanya suka sangat ber'holiday' kann)

ermmm..btw,still tak boleh fikir apa nak beli weekend ni..hubby bg kebebasan pilih present sendiri..dia cuma set limit je..hahaha..ntah la,rasa nak beli warmer aqil dan set mainan masak2 alya yg siap ada stand tu..hubby cakap..tu bukan present ayang la..tu untuk anak2..hehe..(baik sungguh hati wife abang kan..)

ok guyss..nanti jumpa kat next entry..babai..muahhh :)


Thursday, November 10, 2011

~09.11.2011~

09.11.2011..semalam harijadi saya!!
yang ke..

"

"

"

"

yes..i'm 29y now..so what??ehehe..

syukur ke hadrat Ilahi,saya masih bernafas..masih mampu menatap wajah2 kesayangan hamba..
masih diberi kesihatan dan kesempatan menjaga,mendidik anak-anak..
masih diberi masa untuk menikmati cinta dari suami..dan anak2..
ALHAMDULILLAH........

psssttt..saya pergi bercuti di Tiara Beach Resort sempena my birthday..
nanti saya cerita kat entry berikutnya ok :)
buat masa ni..nak pikir masak2 nak hadiah apa dari hubby..hahaha :))

Tuesday, November 1, 2011

~oh November..~

pejam celik..pejam celik..noVember datang lagi..hehe..bermakna,
empunya blog bakal bertambah 'mude'..ewah gitu..
noVember tahun lepas..saya sedang bwekk2 sebab aqil dalam perut..
tahun ni,dah cek da..takde sape2 dalam ini peyut kecuali makanan lelemak yang manyak!!haha..

November tahun ni juga amat bersejarah dalam hidup en.hubby..
say bye2 to my ex madu..ms.KEHEPSi..hihi..bye2..terima kasih atas jasamu pada keluarga kami :)

and say hi2 to **** ****** (welcome to the club :p)
setelah 13years hubby berkhidmat pada ms.KEHEPSi..
dari staff bawah sampai le ke kumpulan yg gud2 je tu :p..
akhirnya,dia terima offer dari mereka2 yang mmg dok intai nak bekerjasama dgn dia..
better opportunity kan..so,kita kene cuba!
abang..gud luck untuk perjalanan baru ini..ayang will always be there for u..hehe
(i'm proud of you..!)
opsss..ayg blom redha nak jadikan dia 'madu' baru ye..kenal2 dulu hati budi..cewah..
harapan dan doa semoga segalanya berjalan dengan LANCAR..

"WHO moved my CHEESE" oh no!!hehe..harap tak jadi macam tu kan..

ahaiiiiii..yang pasti tahun ni bonus tarak!!so...NO end year shopping..hukhuk..

babai guysss.. :)