My Friends

Friday, November 11, 2011

~Tiara Beach Resort~

Last entry sha ada cerita yang sha and family pergi holiday kat Tiara Beach Resort kan..well,sha rasa ni salah satu gift from hubby kat sha sempena my birthday (ewah,bape banyak gift ko nak ni sha? :p) kitorang pergi 2hari 1malam je,since PD sangat dekat dengan Melaka..hihi..jadi la,untuk meraikan mak budak ni..bertolak pepagi 08/11/2011 dan balik ke melaka ptg 09/11/2011.

Sha amik bilik dari sini (private unit)..bukan dgn TBR..so dapat murah sikit,bilik pon selesa yang amat..besar,bersih dan teratur..cuma,nak main waterpark kat TBR sekarang kene bayar ok!kene ada wristband..sha kene RM70 (2-dewasa,2 kanak2) best jugak pergi kat sini sebab sha pergi weekdays,budak belum cuti sekolah,so tak ramai orang..huhu..kalau nak makan,sha pi PD,ntah kenapa sha and hubby rasa mahal sikit makan 2 hari tu..hihi

my lil sis sakan main air..cuma alya takut sikit..ermm..alya memang takut serba serbi..cengeng eh kata orang..haha..aqil pulak..paling terperanjatla tengok dia,sebab dia memang suka kat air..tak nangis langsung ok!bila keluar dari air baru nangis..haha..

okla..korang jamu mata dengan gambar2 dulu ok..kang sambung cerita :p



pandangan dari bilik sha rent tu


ehehe..tu dia sedikit pic untuk kengkawan tengok..seronok sangat kat sana..malamnya,hubby beli a slice of cake for me..ehehe..hape la abg ni,tedekut :p
kids pon seronok jugak kat sana..maybe next time boleh cuba ke Thistle, PD kalau kami nak buat short vacation lagi..hehe (dah namanya suka sangat ber'holiday' kann)

ermmm..btw,still tak boleh fikir apa nak beli weekend ni..hubby bg kebebasan pilih present sendiri..dia cuma set limit je..hahaha..ntah la,rasa nak beli warmer aqil dan set mainan masak2 alya yg siap ada stand tu..hubby cakap..tu bukan present ayang la..tu untuk anak2..hehe..(baik sungguh hati wife abang kan..)

ok guyss..nanti jumpa kat next entry..babai..muahhh :)


12 comments:

mizah said...

heheh...bagusnya mummyalya ni dok pikir hadiah utk anak time birthday dia sendiri...heheh...best tgk korang pergi holiday..seronok je tgk.hehe

♥ Wina ♥ said...

nak jugak pegi PD..insyallah sempena my birthday jugak..eh eh, samalah kite ngeeeeeeee

tembamnye aqil..gerammm!

fiza said...

Dah lama tak gi TBR.

Beli blander avent lah. Yg bley stim skali tu. Senang nak buat baby food ☺☺

Norazrani Maamin said...

bestnya gie TBR...plan mcm nak gie bln 12 sok..last akak gie thn 2006..hehee

mintak hadiah utk sha la..anak2 punya lain kali plak...hiksss

Norazrani Maamin said...

ehhh..link bilik tue tak bleh buka la sha..nak survey harga nie..hihi

Teratak Hami said...

Bestnya boleh pilih hadiah ... Nasib baik kami pergi TBR zaman dolu2, so tak banyak kena charge.

ashra said...

syioknye..hepi sungguh tgk u all..
i tak jejak pd lagi tau...ni yang rasa nak gi ni..

da la si wina duk kata tu,time besday gi pd gaks..*jeles nih*

hehe...hubby u sayang u lah bagi slice je..kalu bagi satu kek,u gemuk nanti.keke

sasha @ mumyalya said...

mizah..
hehe..tu ler,ingat barang2 tuk anak je pulak :p
alah,holiday dekat2 je dear..hehe

wina..
wah..nak pi jugak pd ye?ehehe..best2..hehe

fiza..
hermmm..idea yg bernas..akan dipikirkan..hehe

sasha @ mumyalya said...

norazrani maamin..
kak,sha da betulkan link tu @ akk terus klik http://tiarabeachmurah.blogspot.com/

teratak hami..
haa..tu lah,tension betul kene bayar.hehe..mahal lak tuh..aduss :p
(tapi boleh minta runner @ owner bilik belikan..murah sikit)

sasha @ mumyalya said...

ashra..
ash..kalau u nak cuti yg dekat2,meh dtg melaka je lah..haha..bleh jumpa i lagi :p

ehehee..ooo,mungkin sebab tu dia bg slice je kan..kan..haha

Ummi HusnaDaniaAmani said...

bestnye,lama x ank2 pi cuti2 msia....semangat sungguh aqil..hehe

sasha @ mumyalya said...

Ummi HusnaDaniaAmani..
hehe..ada masa nanti bawa la bebudak kak..hehe
aqil semangat..tak larat dukung lelama ;p