My Friends

Friday, July 29, 2011

~korang dah??aku dah..~

ehehe..tajuk entry tak boleh blah..macam iklan plak kan..ahaha..
apa yang dah pulak ni??ehehe..
macamni..kan sana sini tengah sibuk sale raya konon..
ai dah habis shopping baju anak2..ahaha..terperanjat tak?
giler kentang ekk..hehe..puasa pon belum..baju raya dah siap2 beli..
ni kes tak sabar2 la ni..lagipon,dah mula shopping before bersalin..
almaklumla..ai orang tak berapa nak berada..so takleh shopping sedepuk gitu..
lagipon..shopping awal2 sale ni bagus..masih banyak size yang available untuk item yang discount 50% & 70%..wakaka..kedekut :p

ok..meh tengok antara hasil kedekut i..hihi

i sangat suka belikan alya barangan brand Padini Holdings - Miki,Seed,PA..- sebab nampak gaya dewasa gitu..ahaha..harga agak mahal,jadi bila sale..memang grab tak hingat la :p
cuma tinggal nak cari baju kurung alya dan gaun sehelai..cewah..hihi..

anak ku dah besar..kasut ni pilihan dia sendiri..daku pilih yang kaler pinky dan ropol2..dia cakap "macam hape je" hahaha..
untuk Aqil..i beli tak banyak sebab masih banyak baju gift dari kengkawan yang belum pakai..lagipun Aqil cepat besar..sekarang je dah tak muat size 0-3month..so,kami decide belikan dia sikit2 je..baju melayu pon dah ada yang beli untuk cukur jambul lepas..cuma terpikir nak carikan dia kasut baby..hehe..
nanti lain kali ibu beli banyak baju untuk Aqil ye sayang :)


tak senonohkan perangai i..hihi..tampau lelaju jap..suruh puasa dulu.. :p
tapikan..anak2 punya suma dah setel..yang ibu dan abah punya??tengok keadaan la ek..
i dengan hubby lebih excaited nak sambut Ramadan..hehe,biar anak2 je happy beraya..
lagipon dah agak "surut" sangat ni..tunggu kalau ada apa2 pengumuman
dari gomen yang baik hati (tetiba..) baru boleh "pasang" balik..muahaha..

selamat menyambut Ramadhan kengkawan..babai :)

Thursday, July 28, 2011

~Alya sangat Manja!~

manja..memang manja..Alya Insyirah banyak menduga kesabaran saya sepanjang tempoh berpantang malah sampai sekarang..huhu..sampai satu tahap,saya rasa memang makanan dia je kene lepuk2 tu..aduiiii..hukhuk..
ok..cuba korang bayangkan..minggu2 pertama saya melahirkan aqil..tentulah keadaan saya agak kritikal,almaklumla saya c-zer..pergerakan terhad..dengan struggle nak menyusukan aqil..huhu..alya pulak,24/7 jam xmo berenggang dengan saya..dah saya pesan,bila saya balik hospital,alya kene tido dengan mama(my mom) untuk 3 @ 4 hari..bukan lain rumah pon..lain tempat tidur je..tapi..end up dengan dia menangis meraung2 nak tido dengan saya..huhu..tak habis takat tu aje..dia akan minta saya peluk dan dodoikan dia macam selalu..ok..itu sangat susah sebab saya nak tidur dan bangun tidur pon hubby kene tolong..ni kan pulak nak peluk dan dodoikan dia??hukhuk..(blame on me sebab dari preggy aqil tak ajar alya berdikari tidur sendiri :( )
masalah lagi bila dia cemburu saya kerap susu kan aqil..setiap 2jam sekali dia akan minta saya buatkan susu..tapi tak habis minum pon..asalkan dia dapat apa aqil dapat..haha..
dia sentiasa buat something untuk tarik perhatian saya dan hubby..mostly perkara yang buat kami marah la..dan..sangat2 susah nak dengar cakap..hukhuk..
saya mandikan aqil..dia pon nak mandi sekali dalam baby tub tu..time tu juga ok..hukhuk..
saya memang tak dibenarkan tidur waktu siang dengan aqil..mau alya histeria..hehe..dia nak saya layan dia memain masa siang..aduhai..dah la sebelah malam saya jadi 'burung hantu' sebab aqil yg takmo tido malam (ni saya akan cerita kat entry lain)..
dapat tak korang bayangkan kusutnya saya??kihkih..
tinggalkan dia berdua dengan aqil??haha..saya takut2 berani weh..pernah dia jadikan aqil pesakit dan dia doctor..errrr..alya oh alya..hihi..

pendek kata..memang amat tergugat kesabaran saya dengan perangai alya sejak dapat adik ni..tapi saya tak salahkan dia pon..sebab dia dah memang terlalu dimanjakan..tetiba kene share kasih sayang saya dan hubby..mungkin dia belum biasa..(errrr..dah hampir 2bulan alya oiii..biasakan cecepat ye sayang..)

nasihat saya pada sesapa yang bakal dapat baby dan memang memanjakan anak sulong..pupuk kesabaran tahap dewa ye..hihi..ready mental dan fizikal untuk layan kerenah si manja anda..dan paling elok cuba ajar dia berdikari dari awal sebelum anda melahirkan si adik..cewah..padahal..i pon failed :p

ni ler budak yang manja tu..huhu

pstttt..bila tengok wajah polos alya waktu dia tido..rasa kesal marahkan dia..rasa kesian dan tak sampai hati..kesiannnnn sangat..huwaaaaa :(

Tuesday, July 26, 2011

~kenduri rumah lamru dan cukur jambul~

salam semua..saya baru lepas berpenat lelah..ewah..haha..maksud sebenarnya,saya baru je lepas setel organize kenduri doa selamat,tahlil dan cukur jambul sabtu lepas..1st time uruskan sendiri kenduri,memandangkan rumah sendiri kan..hehe..Alhamdulillah,majlis berjalan dengan lancar..segalanya cukup,siap tetamu boleh bungkus lauk sikit2..saya guna katering je..hehe,tapi ada tambahan lauk meletop..haha..lauk sambal tempoyak daun dengan pajeri mangga..walahhhh,memang menjilat jari ler..hehe..
Aqil pulak,sangat good boy masa tu..tak de bunyi ekk ke..ikk ke..haha,macam tau2 je hari tersebut dia jadi "pengantin"..cuma kakak alya je agak nakal tak tentu hala..almaklum lah,dah ramai nau kawan2 haritu..huhu..

sedikit gambar untuk tontonan kalian..hehe

aqil selepas dibotakkan..hehe :)

ermm..lately,susah nak snap gambar princess saya yang sorang tu..asik hangin tak tentu pasal..huhu..

ok kengkawan..len kali sambung lagi ye..babai..:)






Friday, July 15, 2011

~kembali bersiaran~

olla..i'm back..hehe..
hari ni hari ke 43 berpantang..
yeayyy..seronotnya..haha..
nanti..i'll share manyak2 stori lagi ok..
banyak sangat stori sepanjang berpantang..
beside,nak juga share lil' celebration for alya's besday haritu..
buat masa ni..i nak share ini dulu..

my precious...alya dah 3years+..aqil 42days..

hidup terasa semakin bermakna..walaupon FENAT..muahaha..


pstttt..i baru lepas selesai sesi mandi munga..terasa segar dan wangi..huhu..babai u ollss