My Friends

Monday, September 5, 2011

~sana sini cerita raya~

sana sini semua dah mula bekerja kan..sana sini semua upload gambo raya..hehe..saya pon dah mula kerja..dah habis cuti 3 bulan..walaupon tak puas..rasa nak cuti 3 tahun..hahaha..giler sape nak bagi? :p sebenarnya saya mula kerja 02/09/2011 (jumaat) lepas..tapi sebab saya sorang je kerja..maka,saya rehat 5jam..muahaha..tapi,hari ni..aduhai lemaunya bekerja..rindu sgt kat anak2..rasa nak nangis..tapi kutahan jebat..heheh!

cerita raya saya sama macam raya tahun lepas..rutin tu tiap2 tahun tak berubah..haha..cuma tahun ni keluarga kami bertambah..aqil menceriakan lagi suasana hari raya kami :) duit raya pon dapat berdabel2..muahaha..giler kosa le ibu ngira duit raya ANAK-ANAK..heheh!
saya pulak..langgar suma pantang larang makanan masa hari raya..ais,pulut,minyak,lemak,manis??perghhh..semua saya sebat..haha..nasib baik aqil ok je..boleh terima seadanya..good boy :) ni baru la saya berpantang balik..untuk kebaikan perut aqil dan kekurusan perut ibu..hahaha..

cerita kelakar nak share..tahun ni saya berkebaya..dah 3 tahun raya tak pakai kebaya ok..tetiba tahun ni muat pulak (muntah..muntah..) tapi, yang kelakar..pagi2 raya memang muat..eksen takmo pakai girdle..sekali bila dah masuk petang..satu persatu butang baju kebaya saya mula tak mesra dengan pasangan masing2..saya kene cover dengan brooch (nasib baik bawa lebih)..akibat dari makan melampau batas..muahaha :p

kami

budak comel..

sebelah mertua..

my side..

sempat lagi tu..hehe(tgk perut i..time ni dah kene pakai brooch :p)


CEPAT LA PUKUL 5PTG..SAYA RINDU MEREKA DIBAWAH NI.....HUKHUK

"

"

"
babai...

9 comments:

ashra said...

wiwit! kebaya tu..hehe.ank dua masih bkebaya,maintain cun ni ;p

cutenya alya btudung.tak rimas lak die eh.good la..
besnye,aqil pun ensem.

sweetla you all.biru myejuk hati.hehe.

slmt ari raya,sha skeluarga!

mizah said...

hehe...syok tgk gambar raya sha.. berkebaya gitu..dah lama tak try pakai baju kebaya, mesti dah sendat kat bahagian B tu..hihihi

sedih kan bila dah habis maternity leave...rinduuuu

ayu said...

cun ar warna biru ni..tapi , next year ttp warna silver tu ekk..hehe

Naimatul Hafizah Nor Rodin said...

wow! kebaya tu... muat lagi yer...
kelako gak la bila dahkena pakai brooch tu... heheh. ha, tu la, makan terlebih la tu.... tak pe, pasni, boleh kecikkan lagi...

selamat hari raya sha!

Teratak Hami said...

Salam Perkenalan,
Datang dari blog ashra. Seronok jumpa blogger orang Melaka sebab akak pun tinggal kat Melaka.

Kebaya? Akak memang dah takle le. Cutting dah out. Kebarung tu ok lagi

Norazrani Maamin said...

wow..boleh pakai kebaya tue..syabas w/pun kn pakai brooch..hehe..

selamat hari raya sha..

sasha @ mumyalya said...

ashra..
hehe..wiwit..wiwit gitu..haha..u dah jumpa i live pon..tau le mana2 lemak yg ada ni kann..haha :p
alya tak rimas pakai tudung pepagi..cuma dah ptg sikit dia minta buka..haha :)

mizah..
memang ketat tang B..haha..time dah engorged lagi le..tuler,dah gatai nak memakai..hadap juga la..haha

sasha @ mumyalya said...

ayu..
SET!!!haha..jadi tau silver grey tu k..hihi

kak fiza..
wow..hehe..muat la kak,tapi size baru..haha..walau pon kene berbrooch :p
selamat hari raya kak :)

sasha @ mumyalya said...

Teratak Hami..
salam perkenalan..terima kasih sudi menyinggah ke rumah saya yg tak seberapa ni..hehe..nanti saya jengah akak ye..bleh kenal2..duduk pon senegeri :)

Norazrani..
hehe..yerla kak..hati ni besau nak memakai kebaya..walaupon support dek brooch :)