My Friends

Friday, September 17, 2010

~ceritera raya kami~

salam to all..
korang dah naik kerja?dah balik rumah?dah puas beraya?heheh..cerita bab raya kan..yang paling penting,pasal makan²..jalan²..cuti²..lepas tu penat..sakit..dan sebagainya..hahaha..

tahun ni macam la i bagitau yg sebelum ni,kami raya sakan..huahuahua..suami cuti sampai raya ke3..jalan sokmo..pagi raya sampai malam tu,perut sendat masuk makanan..hehe..kampung i tak jauh mana pon..pagi raya balik rumah ayah yang agak² 500meter dari rumah sendiri..lepas tu pi umah mama yang lebih kurang 5km dari rumah ayah..lepas tu balik rumah nenek, 300meter je dari rumah mama..then balik rumah MIL yg lebih kurang 5km dari situ..so,korang paham tak apa yang cuba disampaikan oleh penulis blog ni??wakaka..punyalah dekat kampung..jam 11 pagi dah habis jalan rumah yang wajib :p
petang baru gerak balik masjid tanah (kampung ayah) kat masjid tanah memang harus simpan sebelah perut sebab masakan orang kampung ni..waduh²..tak cukup kalau setakat sepinggan dua aja..hahaha..

Alya insyirah paling happy raya ni..memang dia sakan lah bergelumang dengan sepupu sepapat dia..yerlah..jarang diorang dapat bersama mcmtu..pastu,macam biasa lah..namapon raya..so alya punya misi adalah kumpul duit raya..haha,tahun ni ibu senyum meleret sebab duit raya anak dia terlebih dari target (wah siap ada target tu :p) alya bergaya sakan dengan baju² dan kasut baru dia..hihi..comel²..

tapi yang sadisnya..masuk raya ke5 i tak sihat..selsema..b
atuk²..demam dan akhirnya asthma..huwaaa..sampai hari ni masih ada kesesakkan berlaku dalam dada ni..tapi..ku tahan jua..cewah..tak berapa sihat..perut buat perangai..dada masih sesak..mybe penat sgt,berjalan..open house kat rumah tu masa 2nd hari raya..ramai sgt org sampai tak menang tangan dan juga maybe sebab telan ais berkilo²..tobat dah cuti ais sebulan..huhu ;;)

ok enough membebel..i nak share sikit pic raya yang sempat di snap masa hari raya pertama lepas :)

ewah..pink lady :)

kami..hihi..sila abaikan tang yg berlapis tu,bukan perut i ok..tu super impose..wakaka
dan juga abaikan bantal busuk alya yg wajib dibawa kemana saja..haha

kids with tok ayah...

alya with mama..lol~

malam raya alya with cousin..aunty..

alya with kids di pagi raya mau minta duit raya...haha

ermm..sepanjang hari raya..bila berkumpul sanak saudara..banyak nau² cerita tak baik yg i dengar dari mulut diorang..owhhh..sungguh tak suka..masa bulan posa bagus pulak masing² kurang aktiviti mcm tu..huhu..

ok guyss..sampi sini dulu ye..nanti kita sambung lagi..kurangkan pengambilan ais dan manisan sepanjang hari raya ini ok..babai :)






6 comments:

Lady of Leisure said...

wah nampak slim la serious... ada apa2 tips ke.. i bulan posa turun lepas raya cam naik balik je hhaahahah... maknanya masa hari raya tu kita tak jauh la ye, u kat masjid tanah i kat kuala sungai baru hehe.. 5 minit je..
:D

sasha a.K.a MumYalya said...

lady..
huwaa..terharunya..u adalah org pertama dan mungkin terakhir ckp i dah selim..semua complain ckp i gemuk..siap ingat i preggy tau..terharu dgn komen u :)
alahai..kalau tau,bleh je jln2 raya umah mil u kan..kan..haha :p

Naimatul Hafizah Nor Rodin said...

wah...raya dlm pink ye... hehe. ye la, sha nmpk slim gitu. bilalah nak berhari raya dgn sha ni...

ashra said...

faham2..hehe.btul2 dekat umah famili.syiok ar berjalan sakan beraya.hehe

suka la gambo sasha satu famili..cute je bertemakan pink.alya comelssss..mamanya pun sweettt.

kita tak pandai la pakai tudung cam sasha.asyik bawal je..cantik laktgk sasha pakai.

sasha a.K.a MumYalya said...

kak fiza..
hihi..tahun ni ikut tema yg sha nak le kak..best :p
selim ke??huhu..
ermm..bila ye kita nk jumpa ni..nak sgt jumpa akk n anak2...

sasha a.K.a MumYalya said...

ashra..
fahamkan..i like..hihi..punyala org melaka jati :p

suka kan warna pink theme i..punya la payah nak pujuk si dia pakai baju melayu pink..akhirnya,berjaya juga..hihi :p

dear..actually memula i tak pandai gak..tapi sbb en.hubby suka nau bila i pakai stail tudung tu..kdg2 mmg nampak nice..tp kdg2 adik2 tegur "apsal muka ko jadi mcm pinggan hidang ni long"...wakakaka :p