My Friends

Sunday, September 5, 2010

~Persiapan Hari Lebaran~

salam..

korang dah habis persiapan hari raya tak?bagi kami sekeluarga..dari belum puasa pon kami dah mula mngumpul sedikit2 untuk hari raya..alhamdulillah takde last minit shopping tahun ni..serius ni,dah 2 minggu kami jenjalan cuci mata je,sebab banyak persiapan dah buat awal..cuma ada lah dak sasha tergedik sikit beli blouse cantik2 (ada sebab kannn..)hihi..

perancangan hubby untuk menyimpan separuh dari bonus yg dia dapat bulan 3 lepas sgtlah bijak..walaupon si isteri tak tahu bab simpanan itu kan..(hubby kata kalau i tahu,compom tak sempat raya dah habis :p ) so,dapatlah kami membeli dengan hati yg tenang ;;)

tahun ni kami berganti semuanya..kecuali kereta lah,sebab dak pesona tu baru ganti last year..karang bengkok tulang belakang kami laki bini..haha..ape yang dihajati untuk alya semua dapat ditunaikan..hubby pon agak sporting tahun ni sebab dia pon join sama soping barang2 dia,biasanya dia takmau soping sgt,hehe..rezeki lebih,Alhamdulillah :)

ada sebab kami beraya sakan tahun ni..
1. kami tak duduk di putrajaya lagi..dah tak PJJ :p
2.Dekat sgt dengan parents..senang buat preparation..
3.Perancangan kewangan yang tepat, dan Allah limpahkan sedikit kelebihan tahun ni..
4.En.hubby dapat cuti 3 hari (1st time dalam masa 10thn tau!)
5.Alya dah makin pandai bergaya..kot??haha..

sementara anak sorang ni..so,sakan jugaklah memborong untuk alya,nanti dah bertambah kene la bahagi2 dengan adik..haha..

fav alya ialah kasut terompah tu..hihi (eh..karpet bulu2 tu pon baru taww..wakakaka)

untuk dak sasha pulak,memandangkan banyak baju lama dalam lemari tu kene pi sedekah2 kat orang sebab dah tak sesuwei nak dipakai..kene buat koleksi2 baju yg lain(blouse..etc)yg bersesuaian :)

oh..tapi masih perlu tambah koleksi tudung ni..haha

tahun ni theme baju raya kami pink kaler..tapi baju nye sedang di bilas sebelum pakai pagi raya..nanti kita tgk foto pagi raya ok :p korang punya theme kaler ape pulak?

next entry i'll share biskut2 raya air tangan dak sasha ok..hihi..

salam menjelang lebaran untuk semua..tata..


13 comments:

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

perghhh.. raye sakan tu..
mak ai, mommie alya pn sama naik tu..
ekekekek, tambah cik kak.. hihihi
sape lg nk bengkokkan tulang 4- kerat somi tu kalo x bini die.. hihihi..
btw, salam lebaran gak ek.. ;-)

ashra said...

wahh..sakan shopping.cantik2 baju alya n sasha.samalah hubby kita..susah nak shopping brg sendiri..hehe.wpun kita nak blanja die...

jap! ada kemusyikilan..

nape ada ayat
''tergedik sikit beli blouse cantik2 (ada sebab kannn..)hihi..''

''nanti dah bertambah kene la bahagi2 dengan adik..haha..''

sasha preggy gak ye?..
emm,sorilah...musykil sbb lama tak ctc sasha.almaklumlah...fb da tkder.
bitau la kita....

hehe.im waiting 4 ur answer!..nti kita dtg balik ekkkk..hehe

saSha a.K.a MumYalya said...

ummi Alya Husna..
taklah sakan sgt dear,cuma agak hebat dari last year..haha,tu yg kene cepat2 sedar tu..kalo tak...
salam lebaran,maaf zahir batin :)

saSha a.K.a MumYalya said...

ashra..
ngeh2x..dah en.hubby bg green lite soping je ape nak..harus ambil peluang tu..haha,tp mmg dia susah nak beli brg diri sendiri..kali ni pulak cam ok :)

ash..jgn la musykil2..haha,i tgh cuti posa ni pon..pasal blouse2 tu,i tgh ubah penampilan..T-shirt n baju seksi suma nak bg org :p

tp..mmg sedang merancang nak bg alya adik ni..u doakan ok..dalam waktu terdekat ni..sekarang tgh usaha..hihi :p

harap terjawab semua persoklan dihatimu ashra laling....

ashra said...

hehe.mmg kalu en.somi bg greenlite,kita sure on la kan bershopping sakan.bile lg ye tak,nak shopping berbeg2.hehe..

owhh..ubah penampilan.mesti cantik dan ayu nanti..

insyaallah..kita sentiasa doakan sasha,moga murah rezki..nti alya le ada kawankan..amin.

Selamat Hari raya! moga sentiasa gembira bersama kaum keluarga terchentaa...di aidifitri ya!...

nuyue said...

waaooouuu byknyer baju alya
ni yg membuatkan ku jelez nih
baju gegurl byk pilihan
baju boboy..huuuhhh

selamat hari raya utk sha sekeluarga

Sueriani Ali said...

selamat hari raya sha, nanti datangler jalan raya kat umah ye..

Lady of Leisure said...

wah dah ready semuanya ye,. hehe..
selamat hari raya aidilfitri maaf zahir dan batin..
:)

saSha a.K.a MumYalya said...

nuyue..
tulah..rambang mata nuyue oii..silap haribulan bankrupsi mumyalya..haha..
selamat hari raya untukmu sekeluarga gak..semoga selamat pulang ke kg dan balik ke kl..

saSha a.K.a MumYalya said...

kak sue..
selamat hari raya gak..insyallah kak,kalau ada kesempatan ok :)

lady..
selamat hari raya..maaf zahir dan batin :)

hamzah ian said...

byknya baju raya

L@n@ said...

wah .. raya sakan yer .. mak n anak sama naik ..


selamat hari raya yang ..

saSha a.K.a MumYalya said...

hamzah ian..
banyak juga lah untuk anak..ank baru sorang..haha..untuk mak dia,pulun sekali je :p

L@n@..
thanks : selamat hari raya untuk u juga..maaf zahir dan batin..