My Friends

Monday, November 30, 2009

~~salam Aidiladha~~

salam..rasanya masih belum terlambat untuk ku ucapkan salam aidiladha pada semua...alhamdulillah..selesai semua urusan sepanjang bercuti pada raya korban ni..hubby amik cuti 4 hari nak settle kan semua hal..dari hari pertama cuti jadual kami dah pack sangat2..yang paling tension bila on the way nak balik melaka kami terpaksa hadap jammed yang teruk kat highway..dari seremban ke alor gajah melaka..perjalanan yang sepatutnya tak sampai 2jam ambil masa sehingga 3 1/2 jam..aduhai..penat sangat..sampai umah ayah dah jam 12malam..alya pulak tak mau tidur lepas jumpa my lil sis..'kakak baby'..miss her already...kronologi cuti aidiladha kami..

khamis..26.11.2009
kereta perlu di servis..dah masuk 17000km..jam 8am dah bangun..hubby bawa my dad and 2 lil angel tu pergi servis kereta..kesian diorang sebab kene tunggu hampir 4jam untuk MBT295 punya turn..tu lah..alya dan kakak nak sangat ikut..tapi petang tu hubby upah diorang pergi jusco layan kids wonderland..seronok nya..malam nya pergi rumah mak(my grandma) sebab jumaat akan ada majlis kenduri beserta cukur jambul+akikah alya..so pergi rumah mak nak buat sibuk2 jer..
naik train ker.........

kakak and leya..

jumaat 27.11.2009
hari ni pagi2 dah bgn..penat..tak tau nak cerita..jamu mata dgn pic2 kat bawah..

hehehe..sape tu??

alya macam blur..hehehe

mama pun gunting kepala rambut leya..dah pas baton kat abah..

bila da selesai cukur jambul..basah2 kepala anak aku...

selesai majlis..kami lari sekejap melawat sahabat hubby+me yg sakit di hospital pantai a.keroh..rasa sedih bila tengok sahabat yang sangat2 ceria sebelum ni agak berbeza keadaan nya bila jatuh sakit..semoga Allah memberi rahmat kepada kak shid dan semoga beliau cepat sembuh dari sakit nya..aminn..lepas tu lari balik rumah mak mertua sekejap di bachang..malamnya kami melayan hubby dan kakak main kereta kontrol..huhu letih je :P


sabtu 28.11.2009
hari ni hubby rajin bawa kami(termasuk my sisters) melawat shopping2 mall di kota Melaka(wah!!)shopping sakan lah..penat tapi best:) malam nye macam biasa la layan hubby main kereta kontrol lagi..huhu..

hubby and alya tgk fish..kat padang pahlawan ni:P

takutnya ikan tu gigit tgn..anga berani.....
sempat gak ku sambar 'jajan' baru..

ahad 29.11.2009
hari ni lepak kat rumah je..layan adik2..petang pergi umah mama dan lepak sana sampai malam..besok pagi2 sebelum subuh dah nak gerak balik putrajaya semula..aduhai..malasnya..seronoknya balik kampung!!

anyway..hari raya aidiladha ni hubby bagi aku satu surprise..guess what??hahahaha..



huhu..ni kene pergi cari broadband ni..hahahaha..

Wednesday, November 18, 2009

HuBby's nEw HobbY...

olla blogger..hehehe..as i promise before..i nak wujudkan 1 entry for my hubby ni..nama pun blog ala2 diary our family..huhu..sekarang my hubby got new hobby..pening gak tengok bila dia komited terhadap hobby baru nye tu iaitu kereta kontrol hehehe..actually nak kata baru sgt pun tak lah..dulu pernah dia beli heli kontrol..tapi heli tu murah jer..rm100++,ermm..but disebab kan dia amator lagi..heli tu selalu terhempas dan akhir nya teranap dgn sadisnya..hahaha :)) dah tu my dear hubby ni asyik survey2 kereta kontrol nak dibeli..tapi tak beli2..so on 01.11.09 me beli kan satu for him..pakai my savings tau!!!kopak la i dear..hehehe..actually tu memang surprise gila kat dia..birthday hubby on 27.10.09..malam tu i celebrate ala kadar je dgn dia and our pumpkin alya..pastu bg dia sehelai baju (forest sport)..hubby happy je coz me still celebrate birthday dia walau da ada anak ni..hahaha..of coz la dear..kalo tak..i punya birthday u tak celebrate nanti (mengharap balasan rupanya) :P...then on 01.11.09 i give a surprise present pulak..hahaha..so dapat lah control car yang tak seberapa adanya tu..hubby suka sangat2..me happy tgk wajah dia yang terkejut tu..ermmm..ramai yang cakap hobi kereta kontrol ni macam budak2..huhu,don't get it wrong dear..bila me pergi auto show control car..fuh!!ramai gila peminat control car ni,dari yang se umur dgn hubby sampai la yang berumur2..and ni bukan lah sejenis hobby yang murah tau..it is very expensive..boleh nangis bila dgr price spare part control car ni..hopefully hubby pandai2 la berbelanja lepas ni..jgn duit habis kat spare part control car u je sudah..huhu..and the most important thing..semoga dgn pemberian ikhlas me ni..hubby dapat lupakan sekejap hasrat nak beli kereta lama untuk buat drift car..aiyoo!!i'm scared to death when i saw u do that stunt la my dear..huh!!
ok la..lets enjoy the pic yang me amik baru2 ni..


pandangan sisi..wah!!hehehe

pandangan atas..hehehe..

dengan pantas hubby beli 1 lagi housing kereta tu..huh!!


paling suka part ni..sport rim canteek!!ala2 sport rim bibir or 2 pcs..
idaman ku untuk MBT 295..


tengok tu..sape teman abah repair kereta!!dear..alya tu girl la..

haaa..tgk dia dah mula nak join venture repair 'kereta' abah..huhu..

hermm..so sekarang when ever hubby ada masa kitorg akan lepak dataran putrajaya or taman dekat PICC untuk layan kemaruk hubby main kereta tu..best..our quality time with our sweetheart alya insyirah..ok..jumpa di next entry ya..daaa..

p/s:dear..how come i never get my present yet??huh!!



Tuesday, November 17, 2009

giRLs nature vs. boYs natuRe...

ermmm..lama da tak update blog..byk story..tapi blom ada kesempatan nak di publish..weekend ni best sgt sbb dapat spend time ngan hubby ngan alya..hubby tgh asyik kemaruk dgn kereta control dia..so,bila ada masa kitaorg pergi ke dataran masjid putra or kat taman PICC teman dia main kereta control tu..tu dlm entry lain la(entry lps ni :P)..ni nak story pasal sifat semulajadi lelaki dan perempuan..pinjam email dari kawan se office..sugan,pinjam ye..huhu..entah ade yang agree ke tak ek..hehehe..so let us go through...

GIRLY NATURE

BOYS NATURE



hehehe..sebab pic ni dicuri dlm email..ade sedikit blur2..kalau takleh baca..i'm sorry :P ok..nanti i publish entry kereta kontrol hubby ye..daaaaa!!!



Tuesday, November 3, 2009

tag ni datang dari my BFF cik kelly..
aduhai memang me ni pemalas yang amat nak buat
tag2 ni..tapi kerana mu cik kelly..
haaa..amik ni!!(no more upset2 ok :P)

01. Bekas kekasih saya adalah :
ermm..Norman(KRU)..before i meet my hubby..hahaha..

02. Saya sedang mendengar :
deringan telefon!!!

03. Mungkin saya patut:
balik rumah dan ponteng kerja hari ni????

04. Saya suka :
bila hubby menghabiskan masa bersama me and alya..

05. Sahabat-sahabat baik saya :
adalah dalam 2,3 orang..yang sgt2 kurindui..

06. Saya tak paham :
bila ada orang membuang bayi..mendera kanak2..melakukan penderaan seksual pada kanak2..KENAPA???

07. Saya kehilangan :
bentuk badan dan keseksian yang dulu..hehehe..

08. Ramai yang berkata :
saya sangat peramah..yerker??

09. Makna nama saya :
SASHA MUNIRA = SKRIN YANG BERCAHAYA @ LAYAR PERAK

10. Cinta itu adalah :
ANUGERAH TERINDAH DARI ALLAH (SWT)

11. Di suatu tempat seseorang:
kanak2 sedang menderita..

12. Saya akan cuba :
untuk mendapatkan bentuk badan yang dulu2.. :P

13. Ayat SELAMANYA membawa maksud :
SAYANG ABANG...

14. Telefon bimbit saya :
NOKIA 6610..sayang nak jual..ada sentimental value..

15. Bila saya terjaga dari tidur :
saya tengok muka anak dulu..

16. Saya paling meluat apabila :
ada orang perasan bagus..bermegah2..padahal habuk pun tarak!!

17. Pesta/Parti adalah :
ermm..SOMETHING MAKE ME TIRED LA..

18. Haiwan yang paling comel yang saya pernah temui ialah :
monyet yang kecil sangat tu..comey..

19. Peringkat umur yang paling menyeronokkan bagi saya ialah :
REMAJA..SGT INDAH..

20. Hari ini :
saya sangat GEMBIRA sebab results ujian atas alya semua nya baik2 belaka..

21. Malam ini saya akan :
iron baju hubby untuk 1 week..

22. Esok pula saya akan :
siap kan fail pending..aduhai..

23. Saya betul-betul inginkan :
hubby..u know what i want badly..huuuuu...

24. Ketika anda lihat wajah anda di hadapan cermin pagi ini :
aduh..tak cukup tidur..eyebag dah melampau..

25. Pusat membeli-belah atau arked permainan :
arked dulu baru shopping..satisfied everyone...

26. Makanan Barat atau Jepun :
ermm...western kot..

27. Bilik yang terang atau gelap :
gelap..samar2..boleh camtu..

28. Makanan segera adalah :
MCD..MCD..MCD..MCD

29. Ayat terakhir yang anda katakan pada seseorang? :
'tolong akak check kan list name pesara tu ye..'hehehe..

30. Tag ini datang dari :
my BFF..

Monday, November 2, 2009

when Alya admit to ward..

hye guyzz..ermmm,what a tired weekend..alya was admitted to hospital putrajaya last thursday..i'm tired b'coz i can't sleep almost 3 days worry about her..tak cerita lagi tentang proses berulang-alik and bilik ward tu yang sangat2 la sejuk untuk didiami more than 1 days..so,here's the story..

thursday,(29/10/2009) 11pm..
before me and alya went to sleep,i've change her DD and guess what??i found a stain inside her DD..at first i thought maybe she got her poo2..but then when i look it twice then i notice it's a blood inside my little girl DD's..oh my God..poor my baby..i pray that all the bad things will never happens to my baby..then i bring her to Hospital Putrajaya..she was admitted to ward due to PV bleeding..the most stange part is,my baby still active and it's look like that she never feel any pain at all..dia masih leka bermain2 dalam wad tu(memang ade sedia kan playground and mini library for kids)she sleep at 2.30am..tomorrom(friday) they will refer her to pead and O&G speacialist..huhu..

friday 30/10/2009..
Alya kena ambil darah 3 times hari jumaat tu..
1. untuk uji fungsi kidney
2.untuk uji kestabilan hormon
3.bilangan platlet dalam darah
and sample pf her urine was taken also to make sure that there is no bladder infection.from all the samples,keputusan yang me dapat sangat melegakan hati nurani seorang ibu..alya tak menglami apa2 masalah infection mahu pun masalah hormon atau kidney..thank God..so,me tunggu petang tu dgn berdebar untuk jumpa pakar O&G pula untuk check PV dia..hermmm...doctor tu perempuan,check my daughter dengan cara yang paling lembut.sampel sekeliling vagina alya diambil..nak tengok samaada wujud bendasing dalam faraj alya..sekali lagi me bersyukur kehadrat Allah (swt) kerana hasil dari pemeriksaan tersebut,takde ape2 trauma di bahagian sulit my baby..takde terdapat kesan2 luka,melecet atau 'gangguan' tersebut..syukur sangat2..tapi doctor tu still nak investigate dari mana datangnya darah tu kerana semua pemeriksaan yang dilakukan atas alya mendapat results yang amat baik..ermm..bukan doctor tu je yang nak investigate,me also pelik dan nak juga tau how come boleh bleeding..alya pula memang very2 active,sampaikan baby lain asyik terjaga sebab dia asyik nak melawat baby2 kat situ untuk dicium..memang tiada perubahan sikap langsung pada alya..still active and happy sepanjang masa..hehehehe..

saturday 31/10/2009
doctor said that alya can discharge today..memandangkan dia takde masalah,masih active dan bleeding tu cuma jadi sekali jer..doctor suspect that maybe alya ada jatuh dan terhentak sikit di bahagian vagina,how ever..she still need to go for a further checkup at O&G klinik..huhu..Alhamdulillah..lega nya kepala ni..hehehe..so i'll bring her to the checkup and we will see what doctor will say about this problem..semoga takde ape yang serius berlaku..

so guyzz..me ada ambil gambar wad yang alya admit tu..me sgt berpuas hati dengan segala kemudahan dan layanandoctor,nurse dan semua staff kat situ..congratulation to you all..no wonder ramai yang berminat nak deliver kat hospital putrajaya..cukup selesa untuk golongan yang kurang berkemampuan untuk merasa servis yang baik setaraf dgn hospital private..bilik yang alya duduk ni RM80/night(exclude the medical charge)
murah kan??



ni gambar bilik alya-2nd class 4 bedded, kerusi merah tu tempat abah dia tidur,
ibu tidur dengan alya atas katil..hehehe..dua2 sibuk nak jaga..

alya masih leka bermain walau da almost 2 am(friday)

so ni lah my weekend story..semoga Allah sentiasa melindungi anak ku ini..aminn.. :)