My Friends

Friday, October 23, 2009

hEy LadiEs..


Sudah kubilang jangan terlalu yakin
Mulut lelaki banyak juga tak jujur
Bila sakit hati wanita bisanya nangis

Sudah ku bilang jangan terlalu cinta
Kalau patah hati siapa mau nolong
Seperti langit dan matahari tak bersatu lagi

Hey ladies jangan mau di bilang lemah
Kita juga bisa menipu dan menduakan
Bila wanita sudah beraksi dunia hancur

Hey ladies sekarang cinta pakai otak
Jangan mau rugi hati dan juga rugi waktu
Bila dia merayumu ingat semuanya bohong

Memanglah tak semua lelaki busuk
Namun ladies tetaplah harus waspada
Semogalah kita semua akhirnya
Mendapatkan cinta yang tulus

Sudah kubilang jangan terlalu yakin
Mulut lelaki banyak juga tak jujur
Bila sakit hati wanita bisanya nangis
songs by : rossa

well..my dear friends..hari ni saje nak layan korang suma dengan lagu yang aku dengar time drive nak pergi kerja tadi..nice song..i'm not agree with all the lyric b'coz i will never cheat my hubby..but at certain point of the lyric..i think it make sense..sekarang kalau nak bercinta kenalah pakai otak untuk berfikir..cinta bukan hanya lust and lost..hahaha..perasaan tu satu yang suci..anugerah Ilahi yang tak ternilai harga nya..makhluk Allah (S.W.T)yang dikurniakan perasaan cinta sesama mereka hanya lah manusia..cinta itu abstrak..ada yang anggap perlu berkorban demi cinta ada pula yang anggap perlu jadi buta untuk cinta????please..ni zaman IT..kita dah ada wawasan nak di kejar..bukan zaman uda dan dara..bukan zaman laila dan majnun..perlu ke jadi buta kerana cinta???bagi diriku..untuk bercinta aku perlu "BUKA MATA"..aku tak mahu masa depan yang gelap gara2 buta kerana cinta..alhamdulillah aku dikuniakan oleh Allah (S.W.T) en.hubby untuk jadi pembimbing dan teman sejiwa..so,hope u all akan dan dah dapat soul mate yang berjaya "BUKA MATA" u all tentang anugerah Ilahi yang sangat suci ini..LOVE..
for my hubby:semoga cinta kita sentiasa membuatkan mata kita terbuka untuk pandang jauh kedepan lagi..i LOVE u..

3 comments:

kelly910 said...

haluu... best jugak layan lagu ni.. tapi cuba lirik lagu ni di baca tanpa lagu.. macam kelakar je kan...
wakakakaka....

Lady of Leisure said...

sblm kawin kee pandai wat pilihan tapi bila dah kawin, kene lah yakin pada suami kita kan?
:)

saSha a.K.a MumYalya said...

hehehe..
kelly..layanz....
lagu ni best buat nyanyi2..

lady..
tu lah pasal..kene pndai buat pilihan..jgn buta kerana cinta..
bila da kahwin,maksudnya..
kita mesti la da yakin dgn pilihan kita tu :)