My Friends

Wednesday, February 22, 2012

~bercuti di Kota Kinabalu,Sabah part 1~

hampir setahun menunggu..akhirnya,sampai juga lah tarikh me and my famili dapat terbang ke Sabah..nasib baiklah takde apa2 aral melintang..takde la TER burn ticket murah AA yang sibuk2 saya booked masa bulan 3/2011..ye gelak la korang ye..hahaha..jimat sangat hokey :)) :))

08.02.2012 - sampai kat airport Sabah je dah jam 6.30mlm..alkisah nya saya tattau yg kat Sabah jam 6.30 dah gelap macam malam..kikiki..blurr jap kenapa sampai dah malam..lepas tu tunggu kereta yang saya dah booked,saya dapat keta Atos 1.0 dengan rege rm120/nite..agak kuciwa disini sebab abg tu lambat..kita col dia asik kata on the way..pehtu dah la sampai lambat,boleh plak suh kami hantar dia balik ke Likas..ayoyo en.abg..apekah??hihi..nasib baik sebelum tu dia ada tunjuk jalan serba serbi sikit..dari airport ke Likas/One Borneo..pehtu patah balik ke Api-Api Centre (tempat Apartment kami) so...korang bayangkan la jauh dan penatnya..hukhuk..sumpah takmo amik keta kat abg tu lagi dan takmo share no dia kat sini..pirahhh..hahaha

Check in kat Promonade Service Apt..okeh,ni nak bitau..bilik famili suite dia tu amat la besar..puas nya hati,limpa hempedu ini..hihi..dak alya puas berlari2 sambil menangis2 takmo mandi..dak aqil puas bergolek2 sambil menjatuhkan diri dari katil..untuk rm208.80/2 malam..ya,saya amat puas hati..cukup serba serbi! syukur la saya buat survey dulu dan dapat bilik ni..hihi..lepas bersih badan,compom la perut berbunyi..itu agenda utama me and hubby kalau pi bercuti..makan,makan dan makan..haha..oleh kerana ayah agak tired,so dia tinggal kat apt dengan dak aqil(phewwww...) so,kami berempat pon jalan kaki je ke belakang filipino market tu sebab ada pasar malam kat situ..cadangnya nak makan seafood kat situ..tengok pon macam menyelerakan (kononnya lah!) amik sepotong ikan pari bakar dan chicken wing 5set..my lil sis dgn alya makan jagung bakar..halamak,failed!ermmm..ke memang ikan pari bakar rasa chewing gum ek?ya ampunnn..sori korang yg dari Sabah,saya memang tak 'masuk' la dengan cara memakan seafood kat sana..huwaaaaa..ai ni kaki makan ok..tak caye?tgk perut la..hihi..tapi once ai cakap tak sedap tu..compom no repeat from me..hukhuk..kenapakah?..sepanjang di Sabah..saya tak kenyang..*tekak semenanjung ni kuat sangat kot??.......
on the way balik apt..kami singgah 7e,menapau segala macam benda..sampai hubby kata.."mau licin 7e ni kang.." hahaha..tapi no worries sebab kat bawah apartment kami ada MCD..syukur sgt :) besoknya kami nak pi kepulauan..so saya nak prepare sandwich..etc..huhu..ok ler..korang layan dulu pic2 edisi entry pertama Sabah ni..

keta ni best..tapi yg saya ngumpat di atas tuan nya..muahaha :p

apartment ni memang terbaiikkk...

luas sangat okeh!

not my taste.. :(

budak2 yang gedik makan koko crunch aje selepas semua tak memenuhi selera..haha

okeh kengkawan..nanti kita cerita part ke2..part pergi jejalan pulau..hihi..babai :)

Tuesday, February 14, 2012

~aqil's first flight~

last week kan..kami ke Sabah Negeri di bawah bayu..seronok jugakla.tapi entry ni khas nak cerita pasal first flight untuk anak bujang saya aqil iman..hihi..next entry baru story pasal Sabah ok ;)
dulukan pernah ada entry pasal alya's first flight..dimana alya sangat la syok naik kapal terbang..hihi..alhamdulillah,aqil pon takde masalah sangat..
actually..saya sangat risau kalau dia tak boleh tahan dengan pressure masa flight berlepas dan mendarat..tapi aqil ok sangat..tips nya?saya bagi dia susu (breastfeed) masa berlepas dan mendarat..selebihnya..dia tidur..ada jugak dia main2 sikit..hihi..so,lepas ni..ibu takde masalah la nk bawa adik naik flight lagi ye sayang... :)

aqil relax je dgn abah..
kakak menikmati pandangan atas langit..

my superb snap :)


ok guyss..nanti sambung lagi..tata :)