My Friends

Wednesday, February 22, 2012

~bercuti di Kota Kinabalu,Sabah part 1~

hampir setahun menunggu..akhirnya,sampai juga lah tarikh me and my famili dapat terbang ke Sabah..nasib baiklah takde apa2 aral melintang..takde la TER burn ticket murah AA yang sibuk2 saya booked masa bulan 3/2011..ye gelak la korang ye..hahaha..jimat sangat hokey :)) :))

08.02.2012 - sampai kat airport Sabah je dah jam 6.30mlm..alkisah nya saya tattau yg kat Sabah jam 6.30 dah gelap macam malam..kikiki..blurr jap kenapa sampai dah malam..lepas tu tunggu kereta yang saya dah booked,saya dapat keta Atos 1.0 dengan rege rm120/nite..agak kuciwa disini sebab abg tu lambat..kita col dia asik kata on the way..pehtu dah la sampai lambat,boleh plak suh kami hantar dia balik ke Likas..ayoyo en.abg..apekah??hihi..nasib baik sebelum tu dia ada tunjuk jalan serba serbi sikit..dari airport ke Likas/One Borneo..pehtu patah balik ke Api-Api Centre (tempat Apartment kami) so...korang bayangkan la jauh dan penatnya..hukhuk..sumpah takmo amik keta kat abg tu lagi dan takmo share no dia kat sini..pirahhh..hahaha

Check in kat Promonade Service Apt..okeh,ni nak bitau..bilik famili suite dia tu amat la besar..puas nya hati,limpa hempedu ini..hihi..dak alya puas berlari2 sambil menangis2 takmo mandi..dak aqil puas bergolek2 sambil menjatuhkan diri dari katil..untuk rm208.80/2 malam..ya,saya amat puas hati..cukup serba serbi! syukur la saya buat survey dulu dan dapat bilik ni..hihi..lepas bersih badan,compom la perut berbunyi..itu agenda utama me and hubby kalau pi bercuti..makan,makan dan makan..haha..oleh kerana ayah agak tired,so dia tinggal kat apt dengan dak aqil(phewwww...) so,kami berempat pon jalan kaki je ke belakang filipino market tu sebab ada pasar malam kat situ..cadangnya nak makan seafood kat situ..tengok pon macam menyelerakan (kononnya lah!) amik sepotong ikan pari bakar dan chicken wing 5set..my lil sis dgn alya makan jagung bakar..halamak,failed!ermmm..ke memang ikan pari bakar rasa chewing gum ek?ya ampunnn..sori korang yg dari Sabah,saya memang tak 'masuk' la dengan cara memakan seafood kat sana..huwaaaaa..ai ni kaki makan ok..tak caye?tgk perut la..hihi..tapi once ai cakap tak sedap tu..compom no repeat from me..hukhuk..kenapakah?..sepanjang di Sabah..saya tak kenyang..*tekak semenanjung ni kuat sangat kot??.......
on the way balik apt..kami singgah 7e,menapau segala macam benda..sampai hubby kata.."mau licin 7e ni kang.." hahaha..tapi no worries sebab kat bawah apartment kami ada MCD..syukur sgt :) besoknya kami nak pi kepulauan..so saya nak prepare sandwich..etc..huhu..ok ler..korang layan dulu pic2 edisi entry pertama Sabah ni..

keta ni best..tapi yg saya ngumpat di atas tuan nya..muahaha :p

apartment ni memang terbaiikkk...

luas sangat okeh!

not my taste.. :(

budak2 yang gedik makan koko crunch aje selepas semua tak memenuhi selera..haha

okeh kengkawan..nanti kita cerita part ke2..part pergi jejalan pulau..hihi..babai :)

3 comments:

ayu said...

sha, nampaknya kita serupa..hehe

masa g honeymoon kat KK dulu, kawan ayu yg memang asal dari KK dah bgtau jgn try makan seafood kat area pasar tu..hehe..jgn TERPENGARUH dgn seafood diaorg yg besar2 gedabak itu kerana nampak je menarik, tapi serius tak sedap ..so, sbb tu tak try pun..kat sana, asyik taram makan fast food je..huhu..mujur la hotel kitaorg best..kitaorg stay kat karambunai time tu..nama pun honeymoon kan..

tak sabar nak tunggu edisi jalan2 ke pulau plak..sbb time tu tak sempat nak pergi..kitaorg juz stay kat sana, n lepak2 je..

rindunya kat KK..bila la nak pergi lagi ni...

mizah said...

seafood situ tak sedap ek? adeh..teringin nak pergi KK gak...entah bila...huarghh dah lama tak buka blog..offline lama betul..hihi

sasha @ mumyalya said...

ayu..
sama ek selera kita..sha pon asik topup mekdi masa kat sana..lapar je..nasib baik mekdi sgt dekat..hihi..siyes ikan bakar kat melaka lagi mabeles..haha
ermm..hubby sha pernah convention kat karambunai,pon dia kata makan tak sedap..haha..semua pon tak sedap kat tekak dia..hihi..
ok,nanti sha wat entry pulau..punya la takde masa konon :p
nanti ayu repeat la..bawa anak2 plak..


mizah..
ermmm..maybe tak kene selera sha kot..tatau la ek..tapi kalau pi sana dicadangkan toksah mk kat situ la..hihi..
ha ah..lama tak online kan..ce citer syok tak dah dpt jaga anak2?hehe..