My Friends

Monday, April 23, 2012

Bercuti di Kota Kinabalu, Sabah Part 3

09.02.2012 ~cerita pasal Sabah disambung lagi..entry ke-3 ni nak cerita pasal shopping..hehe..kali ni saya tak berhabis banyak sangat..serius ni *buat muka serius..Lepas balik dari kepulauan..kami kepenatan yang teramat,isi perut kenyang2 kat Jeseltton Point tu (di food court dan memang sedap masakannya**) then kami balik ke apartment fresh up..tido sekejap..fuhhhhhh..

sedar2 dah jam 3.30ptg..muahaha,terus siap2 ke Pasar filipina..kengkonon nak survey + shopping sikit2 dulu sebelum last day besoknya kan..ntah la ek..sebenarnya blurr bila masuk pasar filipina tu..tempat tu agat padat..nasib baik pergi weekdays..kalau tak,compom sesak yang hamat..huhu..**nasihat saya..pastikan anak2 kecil kamu cukup rehat,cukup tido dan kenyang** untuk dibawa ke pasar filipina tersebut..agak celaru jugak otak ni bila nak bersoping tapi anak2 asik (ek..ek..ek)..hihi..saya kurang tumpuan dalam memilih mutiara sabahan itu..:)) puas soping sikit2 cenderamata untuk sanak saudara di semenanjung..kami ke pasar ikan masin sebelah Pasar Filipina tu..tapi,kami tak beli apa-apa pon sebab cadang nak buat survey je dulu..masa nak balik nanti baru beli dan siap2 ikat kotak bagai..haha..tambah pulak aqil dah meragam sebab cuaca di Sabah sangat panas..cian betul..hihi..

kemudian tu kami bertolak ke One Borneo, Sabah..dalam perjalanan tu kami singgah juga la melepak kat tepi laut tu..sambil2 tunggu anak2 melepas gian main di taman permainan..tempat pon redup,banyak pokok dan siap ada pondok untuk berehat..hihi..sampai kat One Borneo,saya sempat pergi ke shopping mall tu..nothing special sebab saya pernah pergi shopping mall yg lebih mengujakan saya..muahaha..
lama juga kami meronda2 ditambah tersekat dengan jem dari likas/oneborneo nak ke Kota Kinabalu (dinasihatkan jgn gatal nak meronda masa2 puncak kalau taknak sangkut dek jem :p) akhirnya ,kami sampai semula ke apartment untuk berehat..oleh kerana penat island hopping tak habis lagi..maka saya and asben buat keputusan malam tu cuma berehat dan makan malam di MCD bawah apartment tu je..haha..hakikatnya kami tidur gila awal malam tu..hihi..

sedikit gambar untuk kenangan :)

jesselton point
pasar ikan masin
:)
hasil..muahaha
pilih..jangan tak pilih..haha



itu ler serba sedikit nak cerita pasal Kota Kinabalu, Sabah..ada satu entry lagi tentang Sabah *meluat kan??..last entry yang simple..hehe..nanti kita story ok..babai :)





No comments: