My Friends

Tuesday, March 6, 2012

~bercuti ke Kota Kinabalu,Sabah part 2~

sorry guys..saya ambil masa yg sangat lama nak update ini blog,lebih spesifik..update cerita percutian di Sabah..sori sangat..banyak benda turn up lately..so bizi..fuhhh..ok jom sambung :)

09.02.2012 - kami bangun pagi2..lepas solat subuh..saya dah prepare macam2..kejut anak2 dan bapak anak..haha..lepas siap2 dan sarapan kami terus gerak ke jesselton point dalam jam 7am,niat nak beli tiket boat utk melawat 3 pulau..sampai di KK waterfront tu,hubby berhenti nak tanya orang (takut sesat)..eh..eh..rezeki pulak brother tu mmg pengusaha speedboat yg sedang duk saje sebelum ke jeti..dia offer kami charter satu boat terus..memandangkan kami ada bawa baby aqil..kakak alya dan kakak rina..maka kami bersetuju charter terus satu boat,dgn 2 set alatan snorkeling dan life jacket..dengan harga rm200/boat..bagi saya sgt murah..dapat pergi pulau Manukan (kami stay 3hour) dapat ke Pulau Mamutik (stay dlm 15min) dan jalan2 kat Pulau Sapi dan Kg. Air. Saya dah kira2 dan terus agree..jap2..murahkan???hehehe...
perjalanan dari KK waterfront ke Pulau Manukan tu dalam 25min camtu..actually boleh cepat tapi en.hubby request bawa pelan2..so aqil memang tak rasa terhentak2 la..bleh tido lagi..haha..masa kami sampai pulau Manukan tu,dalam jam 9.00am..memang boleh kira dgn jari la berapa je orang yg ada..sampai kami kene bayar fee pulau since charter boat tu tak include fee pulau..alah,rm3 je kot (kalau tak silap la..lupa..) betapa baiknye orang Sabah tu,dia bagi FOC for all the kids :) Puas betul kami main air kat Pulau Manukan..my dad tak naik darat hampir 3jam okeh!syok betul dia bagi ikan makan..hehe..lepas puas mandi manda kat Manukan,kami tukar baju dan naik boat ke Mamutik..maybe sebab masing2 da tired and too hungry..kami singgah kojap jo..then,abang driver boat tu bawa kami ronda2 kat Pulau Sapi dan ke Kg Air..seriously i enjoy naik boat..tak mabuk at all..hehehe..okeh,jom tengok pic2 yg disnap..actly banyak pic..tapi sebab malas nak haplot banyak2 kan..fenat..hihi

kami masa nak ke pulau2..
nampak tu..alya nangis,takut naik boat..hihi

school fish..

aqil..my encem boy
precious..

atok with kids

fly above the sea..hihi
the scenary..(boat yg tunggu customer)

ayah..khusyuk bagi ikan makan..hihi

ikan sini kenyang roti..
abah dan adik dah lapar..hihi

alya takut main air..so dia duk main pasir ja..hihi

kampung air yang unik

kami sampai ke apartment semula dalam jam 1.30 tghhari..balik penat2..mandi lepas tu siap keluar semula pi makan dan jalan2..nanti kita sambung cerita seterusnya ok..babai :)



5 comments:

abg senior said...
This comment has been removed by the author.
abg senior said...

salam bang,

sy dgn kwn2 cadang nak charter boat cam abg tu..klu abg ade no contact brader boat tu ble kongsi dgn sy..tqvm

sasha @ mumyalya said...

abg senior..

saya dah terdelete no brother tu..saya jumpa dia kat KK waterfront..bukan di JEseltton point.maaf ye.

Hunny Kitty said...

beshnyaaaa..
akak nak tanya masa ni akak bawak aqil umur dia berapa ek? naik speedboat ke tak tu?
sebab igt nak bawak my daughter jugak p sini la...dia 8months..please advice =)

nordi ryems said...

Klau akak @ abang2 mahu sewa bot ataw pergi pulau di sabah bleh hubungi saya 0147026247 ataw hntar pada email saya nordi45@ymail.com