My Friends

Thursday, October 27, 2011

~happy birthday sayang~

hari ni besday my hubby..hehe..(abang dah tua :p)
malam tadi i masak spesel kat hubby..menunya :
spaghetti bolognese with meat ball
ayam goreng kunyit, tomyam udang dan nasi putih..
puding karamel dan cupcake (tempah)
hubby balik kerja pon agak tergezut..banyak sungguh pilihan hidangan :)
tapi kitorang tak dapat nak nikmati sangat hidangan tersebut
sebab hubby kene pi 'spring cleaning' stor dia..huhu

semalam dah masak2..so hari ni plan bawa hubby makan luar je..
nak pi candle lite dinner..(kahkah..berangan je lah,dgn 2 kenit kuat nangis :p)
hehe..so,kitorang pergi la makan kat kedai yg ada lampu ye tak..

~cupcake for my love~(ada makna kereta tu..ekeke :p)

puding karamel yg terhangit sikit :p

untuk hubby tersayang : selamat menyambut ulangtahun kelahiran mu sayang..tiada yg mampu ayang hadiahkan setara dengan segala pengorbanan dan kasih sayang abang..iringan doa dari ayang semoga abang sentiasa dilindungi dan dirahmati Allah..sihat dan dimurahkan rezeki..

dan korang nak tau tak,paling sweet sekali,bila jam 12.05mlm,en. hubby yg terpaksa bekerja sms wife dia yg sedang khusyuk layan 'angry bird' dengan kata-kata..
"thanks buat ayg,alya dan aqil..kerana buat abg happy dan jadikan hidup abg lebih bermakna"
uuuu..terharu nye saya..hukhuk..macamana lah tak jatuh cinta berkali2 kat dia.. ;;)
ok kengkawan..jumpa lagi kat next entry..babai :)



Tuesday, October 25, 2011

~Lapar gordon blue!~

hari ni..teringin nak makan ni

"
"
"


dah lama tak makan..asik cari steak aje..
tetiba tekak lapar gordon blue..muahaha..
tunggu pukul 5 karang ok..hubby cuti plak tu..best..best..
sambil nak cari story book untuk alya..hehe

ok..itu dia sedikit coretan merapu i kat sini..no idea :p
besok..ada 'special event' for my hubby..nanti i cerita ok..hehe :)
babai..



Monday, October 17, 2011

~lagi gambo genting!~

ok la..atas permintaan ramai(ramai ke??haha),saya upload lagi sikit pic pergi genting haritu..dah,takmo cakap banyak..picture worth a thousand words kan...











aqil dah bengkok penat jenjalan kat genting..muahaha!

cukuplah ek..hehe..nak cari idea untuk entry seterusnya..babai guyss :)

Thursday, October 13, 2011

~kami & kota keriangan~

olla guyss..lama tak update blog ni..bizi dengan kehidupan..cewah!hihi..
ok..cuma nak cerita..last weekend kami sekeluarga ke Genting Highland..kebetulan en.hubby dapat cuti weekend dan seperti orang yg terkejut dengan cuti weekend tu..terus kami rancang ke Genting..ekeke..rasanya korang pon dah maklum yang en.hubby saya TERamatlah susah nak cuti weekends..malah memang susah nak apply cuti..huhu..i siap terus order sweater aqil online shop ok..punya la semangat!!haha..
ok..berbalik pada cerita "kota keriangan" kami gerak sabtu pagi2..dan sampai around 10.00am..i bawa adik2 and my mom sekali..sgt best ok..huhu..cuaca pulak nice2 je..cuma petang tu ada hujan sikit..sejukss giler..sampaikan PAKSA RELA belikan alya 'glove'..hahaha..

sila nikmati gambar2 yang rajin di up load oleh tuan empunya blog..









errr..banyak lagi gambo..malas nak upload..boleh?haha..actually ada gambo kami sefamily,tapi kat camera adik la..aduhai..en.hubby jadi kameraman kami,jadi gambo keluarga en.poji asik tak cukup korum je..hehe..
oh ye..korang semua tau yg tiket theme park (outdoor&indoor) dah mahal sangat!!(ke i je yg tak tau sebab dah lama tak masuk..haha) untuk tiket theme park je kami habis RM368/5d 1k..kabel car RM60..huuu pengsan!!!tu belum lagi makanan jajan yg mahal kat atas tu..nasib baik la hubby ade SA card from kehepsi..haha..nak makan sampai muntah pon takpe :p

kitorang turun bawah dalam jam 9.00malam..bagi budak2 main puas2..sampai alya kata "ibu..jom balik..kakak dah penat ni.." dan adik i cakap pulak "along..takmo pergi genting lagi"..wakakaka..bagus!!!ini yang kita cari..hehehe..
oh ye!nak bitau..kitorang tidur kat kl je malam tu..sebab nak pergi IKEA keesokannya (nak jugak bitau)......... :p

ok kengkawan..sampai sini dulu my story..plan bercuti akan datang?sedang dirancang dengan kemas..ehehe..babai :)

Sunday, October 2, 2011

~bila anak2 tak sihat~

dalam 2minggu ni,both my kids tak sihat..berganti2 macam pas baton dalam acara lari berganti..
penat,jangan cakap la..anak2 punya pasal..telan dan bertahan!

minggu lepas,Alya demam panas,suhu cecah 39celcius..saya rasa tak tentu arah..rasa dah hampir setahun alya tak demam teruk macamtu..setakat flu and cough ada lah..ni complete set dia kene,nasib doc tak warded dia..saya sedang berkursus..nasib baikla dekat hotel area Melaka je..tapi,agak letih jugak la sebab siang seawal 7.30am penuh aktiviti kursus sampai jam 7.30mlm..malam pulak tak tido melayan alya yang tak sihat..pantau suhu badan dia..jaram kepala dia..cian anak ai..

bila demam Alya dah mula kebah..Aqil pulak amik turn demam,batuk selsema..baby kalau tak sihat,korang pon maklum sangat la macam mana depa meragam..nak pulak hidung tersumbat,menyusu tak mau..tidur tak boleh,serba tak kene ok..try juga sedut lendir dia dari hidung..hubby failed..i lagi haru..huhu..doctor tanya nak sedut lendir ke?saya cakap cuba bagi ubat dulu,tgk ada kurang tak..dalam 3-4 hari jugak la me and hubby tidur2 ayam..hehe..
*saya rasa aqil berjangkit dari kakak alya yang asik 'mengucup' aqil walau demam..hihi

last friday,lepas amik alya dari balik kerja,tgk aqil pon nampak dah makin sihat..tetiba,alya muntah pulak..dari 9pm sampai 7am(saturday) hampir 10x dia muntah2..aduh anak..kat mana silap ntah..padahal dia dah sembuh dari demam,tinggal batuk sikit2..bawa lagi jumpa doctor..alhamdulillah,lepas makan ubat..dia stop muntah..tapi demam semula la..demam biasa..
puas saya dan mama buat post morterm apa yang sebabkan dia muntah2 coz mama risau kalau ade terbagi dia makan yang pelik..last2 kami dapat tau punca nya..alya makan gula2 KOPIKO satu balang!!!!!!tanpa sedar..dia dah habiskan sebalang yang ada lebih kurang 40-50biji dalam masa sehari!!!!!alahai anak den..nasib baik la tak de kesan lain,cuma muntah2 sebab kesan kafein tu..lepas ni no more KOPIKO for u alya! (blame on me sebab beli banyak sangat!)

hari ni..both my kids nampak semakin pulih..semoga mereka cepat sembuh..
ibu sangat tak sanggup tengok alya and aqil dalam kesakitan..rasa tension tak dapat tolong alya and aqil masa sakit tu :( ibu SAYANG alya dan aqil!!!