My Friends

Thursday, October 13, 2011

~kami & kota keriangan~

olla guyss..lama tak update blog ni..bizi dengan kehidupan..cewah!hihi..
ok..cuma nak cerita..last weekend kami sekeluarga ke Genting Highland..kebetulan en.hubby dapat cuti weekend dan seperti orang yg terkejut dengan cuti weekend tu..terus kami rancang ke Genting..ekeke..rasanya korang pon dah maklum yang en.hubby saya TERamatlah susah nak cuti weekends..malah memang susah nak apply cuti..huhu..i siap terus order sweater aqil online shop ok..punya la semangat!!haha..
ok..berbalik pada cerita "kota keriangan" kami gerak sabtu pagi2..dan sampai around 10.00am..i bawa adik2 and my mom sekali..sgt best ok..huhu..cuaca pulak nice2 je..cuma petang tu ada hujan sikit..sejukss giler..sampaikan PAKSA RELA belikan alya 'glove'..hahaha..

sila nikmati gambar2 yang rajin di up load oleh tuan empunya blog..









errr..banyak lagi gambo..malas nak upload..boleh?haha..actually ada gambo kami sefamily,tapi kat camera adik la..aduhai..en.hubby jadi kameraman kami,jadi gambo keluarga en.poji asik tak cukup korum je..hehe..
oh ye..korang semua tau yg tiket theme park (outdoor&indoor) dah mahal sangat!!(ke i je yg tak tau sebab dah lama tak masuk..haha) untuk tiket theme park je kami habis RM368/5d 1k..kabel car RM60..huuu pengsan!!!tu belum lagi makanan jajan yg mahal kat atas tu..nasib baik la hubby ade SA card from kehepsi..haha..nak makan sampai muntah pon takpe :p

kitorang turun bawah dalam jam 9.00malam..bagi budak2 main puas2..sampai alya kata "ibu..jom balik..kakak dah penat ni.." dan adik i cakap pulak "along..takmo pergi genting lagi"..wakakaka..bagus!!!ini yang kita cari..hehehe..
oh ye!nak bitau..kitorang tidur kat kl je malam tu..sebab nak pergi IKEA keesokannya (nak jugak bitau)......... :p

ok kengkawan..sampai sini dulu my story..plan bercuti akan datang?sedang dirancang dengan kemas..ehehe..babai :)

7 comments:

♥ Wina ♥ said...

alaaa x puas tgk gambar huhuhhuuu

kitorang pegi pun hari tue x main langsung..x kuasa nak beratur panjang untuk naik rides so jalan² je amik angin sejukkkk heheheheee

IDAZS said...

setuju ngan wina, x puas tgk gamba, tempekla lagi...

yup aritu kami abis dalam 2 ratus lebih kot utk 2d 1k..dh lupa la..tp best!

ikea??? wahhhhhhhh...sure byk borong ni ;)

ayu said...

sikit beno gambarnya..nak lagi.nak lagi..hehee...


wahhh...g ikea la paling banyak borong ekkk

ashra said...

ala...nape u malas upload..load je tak ya tulis caption puas da puas tengok.hehe

bensye...sejuk..
bila lah i lak nak gi bercuti ni.sgt boring la skang...takder hala tuju

mizah said...

be3stnye tgk korang bercuti...husbandku asyik takmo jalan2 je..suka duduk rumah... teringin nak gi kota keriangan tu gak....huhuhu

sasha @ mumyalya said...

wina..
tak puas ek?hehee..kalau rajin i upload lagi k :)
i pon xkuasa nak beratur..tapi 4tahun / sekali je naik genting ni..haha..


idazs
xpuas jugak eh?hehe..
err..tu pasal rege tiket..u tau pasal burger sempoi rm5/pcs tu?haha...
ikea?..hehe..borong sikit2 je.. :p

sasha @ mumyalya said...

ayu..
pon nak lagi pic genting ye?hehe..
borong gak kat ikea..tapi brg2 kecik2 dan murah2 :)


ashra..
hehe..i kan pimalas orgnya..ok2..for u n kengkawan lain,nanti i upload lagi k :)

sape kata u takde hala tuju?tu ha tgh menuju puncak nak sambut adik aleesya kan..lagi best!hehe


mizah..
sha and hubby mmg kuat berjalan..mybe sebab quality time utk kami mmg limited sgt!sbb tu manfaatkan sehabis baik..hehe..
nanti mizah plan la cuti..dekat2 pon takpe..short vaca pon takpe..just utk quality time..