My Friends

Friday, October 23, 2009

hEy LadiEs..


Sudah kubilang jangan terlalu yakin
Mulut lelaki banyak juga tak jujur
Bila sakit hati wanita bisanya nangis

Sudah ku bilang jangan terlalu cinta
Kalau patah hati siapa mau nolong
Seperti langit dan matahari tak bersatu lagi

Hey ladies jangan mau di bilang lemah
Kita juga bisa menipu dan menduakan
Bila wanita sudah beraksi dunia hancur

Hey ladies sekarang cinta pakai otak
Jangan mau rugi hati dan juga rugi waktu
Bila dia merayumu ingat semuanya bohong

Memanglah tak semua lelaki busuk
Namun ladies tetaplah harus waspada
Semogalah kita semua akhirnya
Mendapatkan cinta yang tulus

Sudah kubilang jangan terlalu yakin
Mulut lelaki banyak juga tak jujur
Bila sakit hati wanita bisanya nangis
songs by : rossa

well..my dear friends..hari ni saje nak layan korang suma dengan lagu yang aku dengar time drive nak pergi kerja tadi..nice song..i'm not agree with all the lyric b'coz i will never cheat my hubby..but at certain point of the lyric..i think it make sense..sekarang kalau nak bercinta kenalah pakai otak untuk berfikir..cinta bukan hanya lust and lost..hahaha..perasaan tu satu yang suci..anugerah Ilahi yang tak ternilai harga nya..makhluk Allah (S.W.T)yang dikurniakan perasaan cinta sesama mereka hanya lah manusia..cinta itu abstrak..ada yang anggap perlu berkorban demi cinta ada pula yang anggap perlu jadi buta untuk cinta????please..ni zaman IT..kita dah ada wawasan nak di kejar..bukan zaman uda dan dara..bukan zaman laila dan majnun..perlu ke jadi buta kerana cinta???bagi diriku..untuk bercinta aku perlu "BUKA MATA"..aku tak mahu masa depan yang gelap gara2 buta kerana cinta..alhamdulillah aku dikuniakan oleh Allah (S.W.T) en.hubby untuk jadi pembimbing dan teman sejiwa..so,hope u all akan dan dah dapat soul mate yang berjaya "BUKA MATA" u all tentang anugerah Ilahi yang sangat suci ini..LOVE..
for my hubby:semoga cinta kita sentiasa membuatkan mata kita terbuka untuk pandang jauh kedepan lagi..i LOVE u..

Tuesday, October 20, 2009


hehehe...gambar ni 'dicuri' dari blog zaza..
zaza baru update 1 gambar je..sneak peek jer..

tapi,cuba u all tengok alya..haaa..ni time dia tengah moody la ni..
tak mau tengok camera..dah tu,masam jer..

hehehe..dan cuba pulak tengok baby tight yang dia pakai..
actually,me pakai kan dia pampers dry pants masa ni..

macam besar sgt plak..atau hubby pakai kan tersenget ni :P..hahahahaha...
anyway,kalau nak tgk gambar yang lain..kene la tunggu dulu..
tunggu zaza update banyak sikit :p
ermmm..so ape komen u all??ada gaya model ker?hahaha..
model masam2 manis boley la..tapi,bila pikir2..tak mau jadi model la syg ibu..
ibu nak leya jadi doktor,boleh rawat ibu bila ibu sakit masa tua nanti..
atau jadi cikgu..boley ajar anak bangsa kita supaya berjaya..aminn...


Monday, October 19, 2009

iBu..it's My mOOdy daY lah!!


eLLo guyzz..eermm..semalam i’m so tired…layan kerenah si kecilku yg moody tak tentu pasal..actually alya ada photoshoot session from 9am to 11 am
at wetland putrajaya,semalam..
but, pity zaza (the photographer) because my little princess not in a good mood..
she wake up at 8 am and me dah bagi susu and
dah pun mamam breakfast secukup rasa..

but still my daughter meragam lah!!:( maybe dia tak berapa kenal zaza
so dia agak takut sikit untuk beraksi depan kamera..
semua riben2 untuk rambut pun dia tak mahu pakai..
anyway,zaza is a very nice person..dia layan jer perangai anak ku itu..:)
aduhai..ingatkan mood alya akan ok after the photoshoot session..but then,
dia still meragam sampai malam daaa..ada je yang tak kena..menangis je keje nya..
yg paling penting,sambil meragam sambil ‘mensepahkan’rumah
yang dah ku kemas kan..huhu..
tak pelah sayang ibu..everyone ada ‘masa2 moody’ nye..even ibu pun ada bad hair day..so anak ibu tentu ada ‘bad mood day’ kan???hahaha..i still love you with all my heart my dear Alya Insyirah…
to zaza:I give u to thumbs up..hehehehe..
well guyzz, i’ll upload the picts when I get the picts from zaza ok..


Monday, October 12, 2009

sEpaSanG KaKi Yg ComEL...


duhai sepasang kaki yg comel..
kini sudah pandai berdikari,
bediri,berjalan dan berlari..
belajar menerokai duniamu sendiri,

oh sepasang kaki yg comel..
kelmarin,kau sudah pandai meminta,
merengek mahu ibu belikan sepasang selipar,
yg comel,berwarna merah jambu,
untuk setia ,mengalas perjalanan mu...

wahai sepasang kaki yg comel..
kini perasaan ibu semakin terusik,
bila kau mula menolak tgn ibu utk memimpin,
berlari bila ibu cuba mendekati,
kau mahu melangkah tanpa dipimpin lagi..

sayangku sepasang kaki yg comel..
bukan niat ibu mahu mengongkong perjalananmu,
cuma ibu bimbang...
kalau kau tersadung jatuh di tengah jalan,
dan kau teruskan perjalananmu tanpa pedoman..
lalu hilang dalam kegelapan..

sepasang kaki anakku yg comel..
teruskanlah terokai dunia ini..
walau tanpa ibu disisi satu hari nanti..
semoga kaki yg comel itu,
sentiasa mengorak langkah ke mercu jaya..
dan sentiasa berada dilandasan yg benar..
yg diredhai Allah (s.w.t)..
semoga terus menjadi permata hati ibu & abah..
wahai anakku dan sepasang kakimu yg comel...

dedicated to my precious Alya Insyirah..
always from,
mumyalya....





Friday, October 9, 2009

BeautifuL Oh bEautifuL..


nak berkongsi rasa dgn korang semua..1st hari raya sampai la ni haku sedang berperang nak 'membentuk' semula body selepas 1thn dalam kategori bdn berisi...nak dijadikan cerita..sorang member opis jual corset 'BeAUtIFuL' kat haku..nak clearence stok..so dapat harga yg mencabar nafsu haku..rasa tak segan silu lagi..haku sambar one set sekali..bila haku pakai set ni mmg tahap pemakanan 'tercontrol' sama sekali..x boley nak enjoy d food sesangat!!now dah almost 3weeks haku pakai set ni..bdn cun2 jer..(wah perasan..)jgn tak caye yg all my jeans dolu2 and kebaya ala2 da mula muat!!!!!skang ni haku tgh aimed nak memuatkan diri dlm kebaya yg haku tempah masa kenduri kawin dolu2..wish me luck la guyzz..nnti haku tempek kan gmbar kebaya pujaan hatiku itu wokey..chalosss...