My Friends

Wednesday, September 11, 2013

PERCUTIAN KE MEDAN, DANAU TOBA 2013 - day 1

salam..hari ni ai nak share my experience pergi bercuti dengan famili yang besar ke Utara Sumatera Indonesia, MEDAN. Perjalanan yang agak penat tapi hasilnya, pemandangan yang asik bangatt..hihi..kira terbayar lah segala kepenatan perjalanan jauh ke Danau Toba tu :p

Percutian kali ni adalah 3hari 2malam saje..my mistake la sebab beli tiket flight camtu..tak survey dulu kan..baru tau yang masa sangat2 singkat kalau takat 3h2m tu..nasib baiklah flight balik lewat petang..huhu..flight berlepas jam 1.20pm(waktu m'sia) dan sampai di airport Kuala Namu, Medan jam 1.20pm (waktu tempatan medan), nasib baik la tak terlepas flight sebab salah tengok time departure,bebetul dah nak tutup gate masa kitorg nak masuk flght tu,mau nangis haku tak pat pergi,beg aje lah sampai ke Medan..haha..kami disambut mesra oleh pak Adibiyo (tour guide)..saya ambil pakej dari pak roy untuk trip ni, rekomen by blog sis wahida..tapi pak roy tak dapat bersama kami hari pertama..tu sebab anak buah dia yang pickup kami..rate ai beri untuk servis mereka 4bintang setengah(yg setengah tu ada la jugak)hehehe..memang baik2 orangnya..tak rasa baru kenal, macam dah berkali2 jumpa pulak..oh ye, untuk pakej dengan pak roy ni, dia memang buat sorang tour guide dan sorang supir..kerja supir hanya memandu, tour guide pulak korang tanya la puas2 apa yang korang nak..pasal negara kita pon dia boleh jawabkan..punyalah mesra :p ai memang amik full pakej sebab malas nak pikir banyak..pakej dah siap makan 2x bfast, 2x lunch, 2x dinner..minyak, parking, entrance fee, ferry, dan 2 hotel yg berlainan, cuma bawa duit belanja sendiri yg takde dalam pakej saje..mudah kan?hahahaha..yang penting semua nya 100% muslim..pak roy sediakan kami suzuki elf sepanjang di medan..besau gedabak..haha..berlari2 anak2 ai dalam van @ bas mini tu..ntah tatau nak kategori apa jenis kenderaan tu, van pon bukan..bas pon bukan..mpv lagi la bukan :p


ni la Suzuki ELF tu.. err,yg tu bukan supir eh, my asben tu :p
besar kan?
Perjalanan dari Airport Kuala Namu ke Danau Toba ambil masa lebih kurang 5 jam ke 6 jam itupon kalau takde masalah macet (jem) yg melampau dan tak asik berhenti "kosong dan penuhkan tangki" perut..mula2 tu tengah excited melampau datang negara orang, jadi masih terkinja2 tak rasa bosan..tapi dah masuk 4jam perjalanan tak sampai2..mula la ai rasa menyesal la hapela..wakaka..yg anak2 berlari2 dari seat depan ke belakang sampai le depa tired..dan tertidur..nasib baik la ELF ni seat belakang dia boleh rebah macam katil..syok u..haha..sepanjang perjalanan tu, kami singgah untuk makan tghari di sebuah kedai makan yg dah lupa nama dan sangat tak sedap *nasib ko baik lah aku lupa nama kedai ko!! singgah solat di satu masjid milik kerajaan yg ai sgt suka facilitiesnye,mesra tourist sungguh! then singgah ke kedai paten yang jual teng-teng, pong-pong, A.kam..etc, kedai yg jual jajanan local..sedap gak la..sampai habis beratus my mom and my sis beli, tak paham -__-' dan juga rasa macam kedai tu jual agak mahal la..sekotak ada isipadu 8kotak kecik 64000 rupiah is rasa macam wat de hel!hahaha.. kemudian kami singgah makan malam di satu rumah makan di Danau Toba yang membuatkan ai belajar makan nasi kosong dengan sambal cicah kerana tak selera dengan rasa lauk2 yg depa hidang..manis2 belaka!huhu..
*tips..adalah lebih baik tour guide yang bookingkan makan or amik pakej sebab tourist sebelah meja kami 4 org malaysia kena byr 370 ribu rupiah utk makanan sama mcm kami, sedangkan kami 8org punya mkn pak adi byr cuma 75ribu rupiah..korang dapat permainan depa kat situ?huhu

Kami sampai di Danau Toba Cottage Inn dalam jam 9malam..perghhh..kematu gak la montot ni..nasib baik byk lemak..hahah..tapi bila sampai,walo dah malam sangat, tapi rasa damai je..pemandangan indah dalam kelam2 tu..korang bayangkanla time pagi2 camna cantik kalau dah malam pon ai rasa cantik..terus tak jadi mengomel kepenatan..huhu..so, pak adi suruh berkumpul sarapan jam 7pagi (lebih kurang jam 8pg malaysia) dan kami akan bertolak ke Kg, Tomok, Pulau Samosir selepas sarapan..lepas dapat penerangan sikit2 tentang Hotel tu, etc..ai and anak2 berlari2 keanak-anakan masuk kebilik berlumba2 nak tido..hahahah..seriously damai..kat sana sejuk okeh,tak perlu guna aircond, dan mmg hotel2 kat sana takda yg ada aircond pon :p

ai share sikit gambar ye..tapi hari pertama ni tak da byk gambar menarik la..banyak gambar kejakunan dan keterkinjaan kitorg je..wakakaka :p

those yg nak pergi Indonesia..kene isi 2 borang tau, yg ada 2 part utk isi time sampai and time balik tu mesti isi sorang satu ye..kalau yg custom declaration tu satu famili satuborang dah cukup.


welcome snack from Pak Roy an team :)



 errr..this is from rumah makan yg tidak sedap itu!
 kat Kedai PATEN

 DANAU TOBA COTTAGE INN - bilik kami menghadap tasik yoo!

pandangan dari atas..tu la bumbung bilik kami..





okeh..cukup takat ni..nanti sambung entry lain ye..daaa :)

**untuk pertanyaan alamat e-mail pak roy(supir/tour guide) saya dah terdelete dalam inbox..sila whats app beliau di no (00628126567621)

56 comments:

ashra said...

hi dear.baru berkesempatan baca ur blog..

wah..bestnye....
mmg i teringin nak gi medan kalau jejak indo..
sgt cantik n peaceful pemandangan..

hepinya i tgk anak2 tu berposing.sakan! =p

sasha @ mumyalyaqil said...

ashra..
hi dear..hehe..takpe2, tau u pon baru balik babymoon..

**FM u pon blom antao2 lagi..hehe

serius cut said...

macamana nak contact pak roy nih? ada email atau apa apa tak?? nak pergi bulannovember nih.... boleh bgtau saya tak? email saya. .. nirazmin_adnan@yahoo.com

sukas said...

saya pun perlukan alamat emel pak roy ni

Amsyahril Syahril said...


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Saya mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445 ( WhatsApp )
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.


h@n@z@h@r said...

Salam..blh x nk tau pakej ngan pak roy ni berape bajet/pax?blh emel kt ruff_na@yahoo.com..nk g medan feb 2014 nti..tq

Jaja Kamal said...

Salam.ok x untuk travel bersama anak2 (5 org trmasuk baby 6mnth).planning nk g time cuti skolah ni bln 12.

http://qshealthshoppe.blogspot.com

tok dad said...

salam;
bole tahu berape bajet utk ground pakej bersama pak roy ni?... plan to Medan in Dis 13...my email zainalhs3@qmail.com...tq

Jamaliah Ahmad said...

Boleh. Tahu pak roy amik berapa ground package di medan tu. Email akak
ccjambta5445@gmail.com

AKU ADALAH AKU said...

berapa charge pak roy ni ye sis? mohon email ke syazwani77@gmail.com...tk.

AKU ADALAH AKU said...

berapa charge pak roy ni ye sis? mohon email ke syazwani77@gmail.com...tk.

niezza_82 said...

assalamualaikum
bleh x nk tau baper bajet tuk pakej ngan pak roy ni?
mohon email di niezza_82@yahoo.com
terima kasih bebanyak

Green Apple said...

assalam alaik , berapa yer amik dengan pak roy ni , email me a queen5548@gmail.com untuk pakej 3 hari 2 malam

Green Apple said...

assalam alaik , berapa yer amik dengan pak roy ni , email me a queen5548@gmail.com untuk pakej 3 hari 2 malam

aulia konno said...

Dear, saya kenal baik p Roy pun. dia pakai saya utk handle tamunya tour di Bandung. bisa lihat gambar pak Roy saat di bandung di www.auliakonno-tour.blogspot.com

YnaLin said...

salam

Saya juga mahu ke medan 6/3/14 ni..saya dah contact pak roy..cuma nak tanya, betul ke cara pembayaran tu pak roy akan minta bank in ke akaun abdul hadi nasution-maybank? saya cuma nak confirm ini pak roy sebenar. harap dapat maklumbalas.

YnaLin said...

salam

Saya juga mahu ke medan 6/3/14 ni..saya dah contact pak roy..cuma nak tanya, betul ke cara pembayaran tu pak roy akan minta bank in ke akaun abdul hadi nasution-maybank? saya cuma nak confirm ini pak roy sebenar. harap dapat maklumbalas.

YnaLin said...

minta emel kan ke ynalinazmi@gmail.com

Norhafeza Mustaffa said...

Assalamualaikum Tuan/Puan.
Mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh coretan sedikit disini untuk kebaikan kita bersama , semoga kemurahan hati Tuan/Puan blogger untuk memberi izin coretan ini, akan dibalas pahalanya oleh Allah SWT hendaknya amii.Ini hanya untuk berkongsi pengalaman di Medan Indonesia.Saya ambil dua org Pak Supir yang sangat baik dan berpengalaman.Mereka memandu bergilir-gilir.Hanya Rm350 seorang.Apa yang anda dapat ialah 1 malam penginapan di Kota Medan.Di medan anda akan dibawa ke berjalan2 sekitar medan.Merdeka Walk,Istana Maimoon,Pajak Ikan.Toko Batik yang sgt murah untuk shoping kain2 telekong,Seharian pak supir akan bersama anda.beritahu sahaja mana nak pergi.karaoke spa dan sebagainya.Kemudian penginapan 1 malam di Lake Toba.Dalam perjalanan ke Lake Toba anda akan di bawa ke Pasar Buah Brastagi.shoping 2.menikmati permandangan,menaiki kuda,kemudian akan di bawa ke air terjun Sipiso Piso dan akan di bawa ke pos2 permandangan indah berlatar kan Lake Toba.sampai ke Lake Toba anda akan ke Kg Tomok Pulau Samosir mengunjungi Kg Batak Karo di sana.Bermalam Di Lake Toba.Dalam perjalanan pulang akan di bawa ke Hot spring dan juga Sungai Belerang.mandi sekiranya sempat.Sungai belerang baik untuk kulit.Anda akan dijemput dan dihantar pulang di Airport Kualanamu.Kalau teksi hanganya lebih kurang rm40 sehala.Total Rm80 pergi balik ke Kota Medan.Pakej ini termasuk makan tengahari dan malam.Makan pagi di hotel.Perjalanan menaiki kereta atau mpv sangat selesa.tidak terlalu laju .Rata2 pemandu disana memandu agak laju dan cilok2.sangat bahaya.Perkhidmatan bas dan group juga disediakan.Banyak lagi yang x sempat diceritakan disini.tujuan saya hanyalah untuk membantu sekiranya masih tercari-cari dan juga untuk membandu Bapak Supir yang sya rasa sgt baik dan flexible.Sekiranya perlukan lebih informasi just call or sms 0124156404 atau email wira8594@gmail.com. Maaf agak panjang.

Amsyahril Syahril said...


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Saya mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445 ( WhatsApp )
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.


aziman omar said...

Salam,
Entry yang menarik!! Nak berkongsi dengan semua pembaca…
Saya ada menyediakan ground pakej ke Medan atau seluruh Indonesia dengan harga yang menarik.Kepada anda yang baru pertama kali nak melancong,kami sarankan anda guna kan khidmat kami.Semua urusan dilakukan di Malaysia dan ianya lebih selamat,murah dan meyakinkan.
Pelbagai pakej ke seluruh Indonesia juga tersedia.Nyatakan destinasi anda dan kami sediakan semuanya.
Hubungi saya ditalian 0126665436 (call/sms/whatsapp) Atau email saya di: aziman68@gmail.com
Sebarang pertanyaan akan kami layan.
Atau boleh juga ke Blog kami untuk pelbagai info:

http://freelancetour.blogspot.com/

kadry medan said...

Assalamualaikum......
Info medan...sila email...kadry_holiday@yahoo.com.
Email...adry_516li@yahoo.com
Semua pakej boleh kita urus kan...
Trmks semua..
Klic ....tour aceh medan

jul fadly said...

Assalamualaikum sy FADLY yg selalu bersama pak Roy membawa pelanconggan dari malaysia.dan selalu menggunakan transport fadly yg nak membawa tetamu pak Roy atau TITIAN MUHIBAH TOUR
HUBUNGI FADLY
+6281376455045(whatsapp,line)
+6281260895495

jul fadly said...

Assalamualaikum sy FADLY yg selalu bersama pak Roy.menggunakan transport FADLY.
Bila nak guna transport atau pakej tour boleh fadly bantu.
Hubungi:+6281376455045(whatsapp,line +6281260895495

jul fadly said...

Pak Roy dan FADLY selalu bersama dalam membawa pelancongan dari malaysia
Hubungi fadly
+6281376455045(whatsapp,line) +6281260895495
Email:julfadlysiagian@gmail.com

jul fadly said...

Assalamualaikum sy FADLY yg selalu membawa tetamu pak Roy dan selalu bersama.
Boleh hubungi:+6281376455045(whatsapp,line)

Wan Shah said...

FULL PACKAGE MEDAN INDONESIA TOUR 3 DAYS 2 NIGHT
RM370 PER PERSON.
0124156404 IRWAN

kadry medan said...

4days 3nights MEDAN LAKE TOBA TOUR
1night Parapat + 1Night Berastagi + 1Night Medan


Hari 1 .knia Airport - Medan - P.Siantar - Parapat


Tiba di Kualanamu International Airport Medan layanan ucapan dengan Tour Guide. Berhenti di money changer berlisensi dan membeli simcard / top up. Transfer ke restoran lokal untuk makan siang. Setelah makan siang dilanjutkan ke Parapat Danau Toba, berkendara di sepanjang jalan indah yang menawarkan pemandangan tak berujung karet, kelapa sawit, perkebunan kakao dan sawah. Enroute berhenti di Toko Paten untuk membeli produk makanan lokal bernama Teng Teng, Ting Ting, dll dan kemudian dilanjutkan ke Parapat. Tiba di Parapat Danau Toba, check-in ke hotel untuk akomodasi.free Program


Hari 2 .Parapat - Pulau Samosir - Parapat - Sipisopiso - Berastagi

Setelah sarapan pagi di Hotel, cruise Danau Toba oleh Ferry Boat sekitar 45 menit untuk mengunjungi Desa Tomok untuk melihat kuburan batu Raja Sidabutar (untuk FIT), (Untuk GIT) terus mengunjungi Ambarita Desa untuk melihat lama kursi batu dan eksekusi tempat yang dibuat oleh Raja Siallagan. Kembali ke Parapat transfer ke restoran lokal untuk makan siang. Setelah makan siang tour dilanjutkan ke Berastagi. Enroute berhenti di Simarjarunjung untuk menikmati teh jahe dan Pisang Goreng (rekening pribadi). Berhenti di air terjun Sipiso Piso untuk melihat air terjun sekitar 110 meter dan untuk melihat pemandangan yang luar biasa dari Danau Toba dari Utara. Lanjutkan ke Berastagi pada saat kedatangan di Berastagi mengunjungi Central Market Buah untuk membeli buah-buahan tropis dan bunga. Check in ke Hotel, makan malam di Hotel.


Hari 3 .Berastagi - Medan Shopping - Medan

Sarapan di Hotel kembali ke Medan via Sibolangit dan Sembahe sekitar 2 jam perjalanan. Tiba di Medan mengunjungi Istana Maimoon untuk melihat Istana Of Sulthan Deli yang dibangun pada tahun 1888, yang kemudian mengunjungi Cinderamata dan Toko Batik. Makan siang di restoran setempat. Setelah makan siang mengunjungi Pasar Ikan Lama (pasar tradisional) dan Medan Mall. Jika Anda ingin melakukan bermerek belanja kami akan membawa Anda Sun Plaza (Sogo) atau Plaza Medan Fair. Sore check in ke Hotel, makan malam di restoran lokal atau Hotel.


Hari 4 .Medan - Bandara kualanamu(KNIA)

Sarapan di Hotel, city tour, kemudian bebas dan mudah sampai transfer ke Bandara untuk tujuan selanjutnya. Ketemu lagi...

Info :kadry medan....travel tanjong wisata
Email..adry_516li@yahoo.com
Email..kadry_holiday@yahoo.com
Phon..+6281370622206/whassap
Phon..+6281326500190/whassap

7Lines Holiday said...

assalamualaikum,,,,
salam sejahtera buat semua yang membaca blog ini
kami syarikat mempunyai legalitas di indonesia, Nak tumpang promotion sikit
bagi tuan puan yang nak melancong kat bukittinggi/ Padang,Medan dan bandung Kami 7LINES HOLIDAY tour & travel siap melayani anda kami sediakan : transport, hotel, and pakej tour
contact person : firman
Whats app : +62 82390 797959
email : firman_7linesholiday@yahoo.com / 7lines.holiday@gmail.com
blogger : 7linesholiday.blogspot.com
insyaallah tuan & puan boleh puas dengan service kami

central pasutri 69 said...

informasi yang anda berikan sangat membuat terinspirasi dan memotifasi kami. terimakasih atas pelajaran yang anda berikan.
obat vitalitas
obat kuat
obat tahan lama
obat kuat viagra
obat viagra
obat kuat tahan lama
viagra
obat kuat pria
obat tahan lama
obat ejakulasi dini
mengatasi ejakulasi dini

central pasutri 69 said...

informasi yang anda berikan sangat membuat terinspirasi dan memotifasi kami. terimakasih atas pelajaran yang anda berikan.
vimax
obat pembesar alat vital
obat pembesar penis
obat pembesar alat vital
obat vimax
pembesar alat vital
pembesar kelamin pria
vimax
obat pembesar penis
vimax herbal
vimax asli canada

7Lines Holiday said...

assalamualaikum,,,,
salam sejahtera buat semua yang membaca blog ini
kami syarikat mempunyai legalitas di indonesia, Nak tumpang promotion sikit
bagi tuan puan yang nak melancong kat bukittinggi/ Padang,Medan dan bandung Kami 7LINES HOLIDAY tour & travel siap melayani anda kami sediakan : transport, hotel, and pakej tour
contact person : firman
Whats app : +62 82390 797959
email : firman_7linesholiday@yahoo.com / 7lines.holiday@gmail.com
blogger : 7linesholiday.blogspot.com
insyaallah tuan & puan boleh puas dengan service kami

ihanis Ismail said...

salam..kami menyediakan ground pakej ke medan dengan harga yg murah dan paling penting sangat puas hati :) just bwak duit shopping je :)
whatsapp: 0126047593

Budget Tour Bukittinggi Padang Shopping Embroidery said...

Assalamualaikum kepada semua Percutian ke Bukittinggi Padang Saya Mukhlis Tourist Guide Kat Bukittinggi Padang,
Bukittinggi Merupakan Destinasi Percutian Yang menarik untuk dikunjungi selain View yg cantik, makan sedap dan tempat Shopping Embroidery banyak pilihan dan penduduknya Muslim senang untuk cari makan
Saya Mukhlis Driver cum Guide kat Bukittinggi bagi Tuan, Puan, abg,Akk yg nak datang Bukittinggi tapi belum ade contact untuk uruskan kat Bukittinggi insyallah saya boleh bantu uruskan sebaik mungkin sesuai dgn apa yg di minta. Dan bagi yang nak sewa Transportasi Kereta Innova, Van Pregio,Bas ,Bukittinggi bandar kecil sejuk makan sedap, tempat Shopping kain sulam banyak dari yg murah, menengah, Quality dan bagus buat bisness jual balik maupun nak pakai sendiri. Sila datang Bukittinggi nanti saya akan bw kat home industry kain sulam baik yg nak beli sehelai atau pun borong. Saya utamakan Quality bukan Quantity sila call Whatsapp +628197513210 or +6281268422608 untuk buat tempahan
Dan saya Mukhlis Budget Tours Bukittinggi Padang Tidak mengatas namakan Travel Agent Manapun untuk Promote saya punya khidmad, 
Dan saya ucapkan banyak terima kasih pada Blog ini atas share Percutian dengan adanya blog ni boleh berbagi Informasi dan khidmat

Wassalam 
Mukhlis Budget Tours Bukittinggi Padang

Giadola Iriscollection said...

salam..hi..kita ada menyediakan ground pakej Medan-LakeToba-Berastagi..harga yang sangat berpatutan..datang cuma bawa duit shopping je =D
boleh whatsapp: +6012-6047593
instagram/fb: @giadolairiscollection ^_^

Herry Cuti Bajet Medan said...

Mintak izin tuan tanah promote kat sini..

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Saya dari Herry Cuti Bajet Medan menyediakan Pakej percutian bajet ke Medan, Indonesia dengan harga yang sangat bajet tapi selesa dan menyenangkan. Pakej termasuk semua, anda hanya perlu bawa duit untuk shopping. Tidak risau lagi kos tambahan. Hubungi:

Facebook: Herry Cuti Bajet Medan
Instagram: herry_tour_medan
Email: herrycutibajetmedan@gmail.com
Call/WhatsApp: ID:+62 813 9788 0156 (Herry)
MY:+6013 4618637 (Ina)

melancong_murah _baloi said...
This comment has been removed by the author.
melancong_murah _baloi said...

Salam sejahtera
bagi yang mahu percutian nya diuruskan ,kami dengan senang hati mahu uruskannya

Terima Kasih ya


Tel: 017-5367426 Insyi
Instagram : @melancong_murah_baloi
Facebook : melancong murah baloi

Samdarkrai 234 said...

trimakasih infonya...
sangat menarik dan bermanfaat...
mantap...
kunjungi balik yah : http://inibos.com
.

Norhafeza Mustaffa said...

TRIP AND TOUR TO MEDAN INDONESIA
-BUMIPUTERA
-BERPENGALAMAN
-HARGA YANG BERPATUTAN
-MUSLIM DAN HALAL
CALL OR WHATSAPP
0124156404 -IRWAN-
https://www.facebook.com/profile.php?id=100008715035638

hidyahtour bkt said...

salam puan / tuan
mohon maaf kami numpang promotion
kami salah satu agency pelancongan bernama PT.RISFY HIDAYAH WISATA.yang sudah mempunyai legalitas.berada kat bukittinggi padang west sumatera indonesia.
menawarkan belbagai pakej pelancongan bukittinggi – padang tour,medan tour.padang island’s tour.
untuk information sila hubungi kami di talian
phone / whatsapp : +6282169960060.(edward ardy)
atau sila tengok di http://www.risfyhidayahgroup.blogspot.com
inshaallah
kepuasan pelanggan tujuan utama kami

wassallam
pt.risfy hidayah wisata

(edward ardy)

Percutian Medan said...

Tour In Medan
- Makan Sedap ..... :)
- Tidur Nyenyak ..... =D
- Shopping Banyak ..... 8-)
- Harga Murah ..... (y)

Nak Harge Budget , Standard dan Exlusive
Semua ada disini .....

Dapatkan penawaran khusus untuk paket grup / corporate
Call/WhatsApp : +62821 6201 7001
Email : tourinmedan@gmail.com
Atau Harga And Itinerary Boleh Tengok Di
http://agentpelancong.blogspot.co.id/

ENJOY HOLIDAY MEDAN said...

bila bercuti kat indonesia,especially kat bandar medan & tasik toba, MAKE SURE agency tuh LEGALLY REGISTERED or NOT!!! jangan ambik pakej dari freelancer pulak bila nak cuti-cuti akak lancar dan takde kendala. sebab NOWADAYS dah ada aturan pulak EACH & EVERY TRAVEL AGENTS MUST BE LEGALLY REGISTRED AS COMPANY!!
NOT INDEPENDET OR FREELANCER!!

The Best Travel Agent Medan - #LegallyRegistered
ENJOY HOLIDAY MEDAN TOUR AND TRAVEL
Mobile/WhatsApp/Line/Wechat : +62852 7012 6984
Email : enjoyholidaymedan@gmail.com
Office Telp : +626180019762
Pin BBM : 75889E08

Click Us!
Website : www.enjoyholidaymedan.com
Blogsite: http://discover-medan.blogspot.com

Riko Adryansyah said...

Assalamualaikum Tuan/Puan.

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Apa bila Tuan/Puan ingin melawat bersama family atau rakan-rakan kat Padang - Bukittinggi dan memerlukan kenderaan jangan risau hati, KITA HOLIDAYS INDONESIA menyediakan PAKET TOUR dan PENGKHIDMATAN KENDERAAN dengan harga yang sangat berpatutan, dan dengan driver yang mesra, educated, baik hati,sopan dan sudah lama berpengalaman dalam memberikan pelayanan pada pelancong dari Malaysia. Menjadikan lawatan Tuan/Puan sangat berbaloi dan bermakna.

Contact person :
RIKO ADRYANSYAH

Mobile : +62 813 6565 4104 ( WhatsApp )
E_mail : riko_kitaholidays@yahoo.com

Wassalam

Wan Shah said...

PERCUTIAN KE MEDAN DENGAN HARGA YANG MURAH DAN BERBALOI
IRWAN
0124156404
BUMIPUTERA
https://www.facebook.com/profile.php?id=100008715035638

Hamzah Saragih said...

Sila whats app....+6282160211106 paccage medan tour

Hamzah Saragih said...

4D3N MEDAN LAKE TOBA TOUR
(1Nite Parapat, 1 Nite Berastagi, 1 Nite Medan
--------------------------------------------------------------------
DAY 01 : ARRIVAL MEDAN – TEBING TINGGI – PARAPAT (L,D)
Arrival at Kuala Namu International Airport. After customs clearance, meet our representative and Tour Guide who will take you to start the tours by using tourist Coach or Van. Transfer to the local restaurant for lunch. Then, depart to Parapat-drive along the road which offers the endless view of Rubber and Oil Palms Plantations through the journey. Stop should be made at Pematang Siantar for shopping of local product such as Kacang Tumbuk “Ting Ting, Teng Teng”, Other snacks Etc. Arrived in Parapat then check in to hotel for overnight stay, the rest of the day is free on your own leisure. Dinner served at the local restaurant.

DAY 02 : PARAPAT – SAMOSIR ISLAND – BERASTAGI (B,L,D)
After breakfast at hotel, ready for Samosir island excursion by Boat to visits
Tomok village, to see the Tombs of The King Ompu Sidabutar & Shopping place. Ambarita village, to see the Traditional Batak village with ancient megalithic Furnitures. Return to Parapat for lunch at local restaurant. Afterwards proceed to Berastagi–a mountains resort with it’s refreshing weather and magnificent mountains scenery which has an abundance of Flowers, Vegetables and Fruits. En-route stops at Panorama Simarjarunjung hill (Sanitary stop),Sipiso-Piso waterfall. Arrived in Brastagi then to visit the Central Fruits Market (Shopping Place). Afternoon check in to hotel. The rest of the day is free on your own leisure. Dinner served at the hotel or local restaurant.

DAY 03 : BERASTAGI – MEDAN (B,L,D)
After breakfast, proceed on two hours down the hill to Medan. Visit Lumbini Park. Arrival in Medan then city sight seeing to visit a several points of interest such as the Maimoon Palace, Al-Matshun Grand mosque. After lunch at the local restaurant, and then proceed to the shopping areas as follow Danar Hadi Batik emperium and others whole Batik sellers in Medan, including to Pasar Ikan market and Malls. Afternoon check in to hotel for overnight stay. Dinner served at the local restaurant.

DAY 04 : HOTEL – AIRPORT (B)
After breakfast, free program before transfer to the airport for your flight home..END OF SERVICE





Thanks /Regards

HAMZAH SARAGIH Tour Guide Medan Sumatra Utara - IndonesiaTelp // WhatsApp : +6282160211106.Email : hamzahsaragih@ymail.comWeb : http://hamzahsaragih.blogspot.comFacebook : Hamzah Saragih Ym : Hamzah Saragih

TIARA TOURS said...

Salam
Melawat ke Medan dan tasik toba , sila dicuba layanan dari TIARA TOURS
Harga pakej sangat murah dengan layanan prima

Sila contact wa : +62 853 5898 2828 atau hantar email tiaratoursindonesia@gmail.com

TIARA TOURS said...

Salam
Melawat ke Medan dan Tasik Toba , sila booking di official agency. Booking in illegal there is a punishment USD 100 in Airport.
Boleh dicuba layanan dari TIARA TOURS, harga sangat murah dan services best. Kami sangat berpengalaman mengurus lawatan lawatan ke Medan, Jakarta, Bandung, Bali dan tempat – tempat menarik lain di Indonesia. Sila contact celular / wa + 62 853 5898 2828 atau hantar email ke : tiaratoursindonesia@gmail.com
Sila click http//www.tiaraasia.com

TIARA TOURS
Jalan Panglima Denai No. 76
Medan. North Sumatera.Indonesia
Tel : + 62 61 - 7 333 845
Fax : + 6261 - 7 333 845
Call Center : +62 81 383 53 50 91
Mobile / WA : +62 853 5898 2828
EMAIL : rajaparhobas@yahoo.com
EMAIL : tiaratoursindonesia@gmail.com
EMAIL : infotiaratours@gmail.com
EMAIL : tiaratours888@gmail.com
SKYPE : VICTOR12126
Facebook : TIARATOURS
Website : www.tiaraasia.com

Traveling Sumatera said...

Assalamualaikum Wr.Wb. Tuan/ Puan numpang promotion
Kami menawarkan Pakej Melancong Ke medan Dan sewa kereta di Medan yang mesra dalam mengendalikan pelancong.
Sila hubungi Kami Untuk Harga yang Berpatutan.
Call : +62 812 6433 2925
WhatsApp: +62 812 6433 2925
Email : travelingsumatera@gmail.com
Visit My Blog http://melancongmurahkemedan.blogspot.com

Herry Cuti Bajet Medan said...

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Kami dari Herry Cuti Bajet Medan menyediakan Pakej percutian bajet ke Medan, Indonesia dengan harga yang sangat bajet tapi selesa dan menyenangkan. Pakej termasuk semua, anda hanya perlu bawa duit untuk shopping. Tidak risau lagi kos tambahan. InsyaAllah Semua Happy...(^_^)



Hubungi kami untuk harga Menarik lagi Jimat $$$$$:

Facebook: Herry Cuti Bajet Medan
Instagram: herry_tour_medan
Email: herrycutibajetmedan@gmail.com
Call/WhatsApp:
+62 813 9788 0156 (Herry)------->>>>****INDONESIA****
+6013 4618637 (Ina)------------->>>>****MALAYSIA****

Giadola Iris said...

salam, kami ada menyediakan ground pakej ke Medan, Indonesia dengan harga yang sangat puas hati. In shaa Allah servis yang terbaik kami berikan untuk anda ^_^
Instagram : @percutianbajet
Whatsapp/sms Only: 6012-6047593

melancong_murah _baloi said...

promosi diskaun hebat dengan nyatakan perkataan berikut

"Murah Medan Melancong Murah Baloi"
"Murah Medan Melancong Murah Baloi"
"Murah Medan Melancong Murah Baloi"

whatsapp 017-5367426 Insyi
intagram: melancong_murah_baloi
facebook: melancong murah baloi

D NAMS ENTERPRISE said...

~ PROMOSI CUTI SEKOLAH PAKEJ KE MEDAN INDONESIA MURAH ~
bagi sesiapa yang berminat ingin ke medan sila call/whatsapp : 0132349961
PROMOSI CUTI SEKOLAH!
PAKEJ PERCUTIAN BAJET KE MEDAN 3 HARI 2 MALAM (ALL IN)
ANDA AKAN MENIKMATI
1. Keindahan destinasi pelancongan di Medan seperti Lake Toba, Brastagi, Pulau Samosir, Air Terjun Sipiso Sipiso, Melawat Istana Maimon dan Masjid Raya dan banyak lagi.
2. Tiket flight return (Air Asia) dengan insuran.
3. Penginapan di Hotel bertaraf 3
bintang berserta sarapan.
4. Sarapan, makan tengahari dan makan malam
5. Perkhidmatan bas, van, feri dan tour guide adalah termasuk
*yang dah ada ticket tapi tak nak pening kepala pikir bas, makan, hotel pun boleh ya!
terima kasih

heli yansyah said...

hammer thor
hammer thor
cialis asli
jual viagra
alat bantu sex jakarta
toko dildo
pembesar alat vital
pil biru
obat hammer

Julfadly Siagian said...

Assalamualaikum
Fadly medan transport MENYEDIAKAN pakej tour fullboard 4d3n muslim berbaloi dan mewah
Tahun 2017 harga fakej HANYA 480/FAX - 6 org.
Saya pemilik langsung transport persiaran yg ada di medan
Call to whatsapp langsung bertanya
+6281376455045
EMAIl:Julfadlysiagian@gmail.com
NO PAYMENT NO AGENT
Tanpa orang tengah