My Friends

Thursday, April 26, 2012

Monday, April 23, 2012

Bercuti di Kota Kinabalu, Sabah Part 3

09.02.2012 ~cerita pasal Sabah disambung lagi..entry ke-3 ni nak cerita pasal shopping..hehe..kali ni saya tak berhabis banyak sangat..serius ni *buat muka serius..Lepas balik dari kepulauan..kami kepenatan yang teramat,isi perut kenyang2 kat Jeseltton Point tu (di food court dan memang sedap masakannya**) then kami balik ke apartment fresh up..tido sekejap..fuhhhhhh..

sedar2 dah jam 3.30ptg..muahaha,terus siap2 ke Pasar filipina..kengkonon nak survey + shopping sikit2 dulu sebelum last day besoknya kan..ntah la ek..sebenarnya blurr bila masuk pasar filipina tu..tempat tu agat padat..nasib baik pergi weekdays..kalau tak,compom sesak yang hamat..huhu..**nasihat saya..pastikan anak2 kecil kamu cukup rehat,cukup tido dan kenyang** untuk dibawa ke pasar filipina tersebut..agak celaru jugak otak ni bila nak bersoping tapi anak2 asik (ek..ek..ek)..hihi..saya kurang tumpuan dalam memilih mutiara sabahan itu..:)) puas soping sikit2 cenderamata untuk sanak saudara di semenanjung..kami ke pasar ikan masin sebelah Pasar Filipina tu..tapi,kami tak beli apa-apa pon sebab cadang nak buat survey je dulu..masa nak balik nanti baru beli dan siap2 ikat kotak bagai..haha..tambah pulak aqil dah meragam sebab cuaca di Sabah sangat panas..cian betul..hihi..

kemudian tu kami bertolak ke One Borneo, Sabah..dalam perjalanan tu kami singgah juga la melepak kat tepi laut tu..sambil2 tunggu anak2 melepas gian main di taman permainan..tempat pon redup,banyak pokok dan siap ada pondok untuk berehat..hihi..sampai kat One Borneo,saya sempat pergi ke shopping mall tu..nothing special sebab saya pernah pergi shopping mall yg lebih mengujakan saya..muahaha..
lama juga kami meronda2 ditambah tersekat dengan jem dari likas/oneborneo nak ke Kota Kinabalu (dinasihatkan jgn gatal nak meronda masa2 puncak kalau taknak sangkut dek jem :p) akhirnya ,kami sampai semula ke apartment untuk berehat..oleh kerana penat island hopping tak habis lagi..maka saya and asben buat keputusan malam tu cuma berehat dan makan malam di MCD bawah apartment tu je..haha..hakikatnya kami tidur gila awal malam tu..hihi..

sedikit gambar untuk kenangan :)

jesselton point
pasar ikan masin
:)
hasil..muahaha
pilih..jangan tak pilih..haha



itu ler serba sedikit nak cerita pasal Kota Kinabalu, Sabah..ada satu entry lagi tentang Sabah *meluat kan??..last entry yang simple..hehe..nanti kita story ok..babai :)





Tuesday, April 17, 2012

Morib,Gold Coast yang best!

olaaa..hehe,hari ni nak cerita pasal percutian singkat i and family ke Morib, Gold Coast. yer,i know i still owe ualls dengan entry percutian ke Sabah kan..i ingat..tak lupa sedetik pon..cuma kerana keterujaan nak cerita pasal ini Morib, Gold Coast..terpaksa lompat dulu entry tu..later kita citer pasal Sabah ok :)

15.04.2012*Ahad haritu kami sekeluarga ke Morib, Gold Coast(MGC),tepat jam 4petang baru sampai sebab kami singgah ke Putrajaya (meet one of my bff :) ) kebetulan Melaka memang cuti sempena Melaka Bandaraya Bersejarah..so otomatik le Isnin tu cuti kan..seronok le berjalan..hihi..bilik kat MGC ni i dah reserved dari januari 2012 lepas tru online booking..muahaha..bukan ape,kalau reserve awal, rate nye sangat2 murah ok..rm130++ / nite, i dapat studio suite including 2 voucher for breakfast, 2 adult wristband (untuk masuk water theme park dia) dan 2 voucher diskaun 50% health and wellness center (untuk korang manja2 diri urut ke,spa aromatherapy ke) klik link.. so,kami sampai tu bilik belum siap kemas sebab before that diorang ada function hape ntah..diorang bagi check in jam 5.00ptg..and compliment late check out jam 2.00 ptg besok nye.. *i ok je..takde hal tunggu 1 jam kat hall yang cantik dan class tu..muahaha..oh ye,nak bitau yang i kene beli 2 wristband untuk my lil sis and my princess dak alya..(2y+ dah kene pakai wristband) dengan harga rm15/wristband..

bila dah masuk bilik..kami macam *whopppsss! bilik tu nice sangat okeh..rasa sangat berbaloi untuk rm130+..semua kelengkapan ada..bilik bersih,besar..just nice! *terfikir dekat komen2 di web tripadvisor tu kata macam2 yang bad experience..but i really rasa ok sangat bilik nya **ohhh..mungkin i bayar rm130++ je..hahaha..yang walk in macam mahal la kot??

sila jamu mata dibawah..gambar bilik dan gambar water theme park sikit2..hihi..kami mandi2 kat situ untuk 2 sesi, sesi petang dan sesi pagi...huhu..* wristband tu korang tak payah tanggal..boleh guna untuk selama mana duduk kat MGC tu..

Di water theme park





sebelah malam pulak, kami makan kat Pantai Morib..sedap gak..i takde komplen..so far sedap dan semua boleh masuk tekak..hihi..besoknya kami check out tepat jam 2ptg..pastu terus balik melaka..nama pon short vacation..reda jerla dengan kepenatan gesa2 tu..hahaha

ok kengkawan..tu my review pasal Morib, Gold Coast..plan bercuti seterusnya 6 bulan lagi..yehhaa,sempat kumpul duit..muahaha..dah tempah flight ke Pulau Mutiara pulak..hihi..*dalam Malaysia je lah pon nye haiiii :)

babai