My Friends

Friday, October 19, 2012

JALAN² CARI MAKAN PULAU PINANG

salam semua..last week, kami se famili ke Pulau Pinang..mula² memang rasa tak mau pergi..takde mood nak berjalan..atas desakan asben + tiket flight dah beli awal..kami pergi jugak la..asben kata,nak hiburkan hati isteri dia yang asik bermurung..mana adaaaa..penat la sayang..cuma penat..dan merindui arwah....................
kami menginap kat PP Island Hotel, hotel biasa² je..tapi selesa la..motif utama ke Pulau Pinang adalah jalan² cari makan..tapi sebab kemurungan,asben ubah kepada misi menceriakan keluarga..boleh?boleh la kannn..tak pergi mana sangat pon..cuma round² sepulau je..cuma terkilan sebab terlupa nak makan durian balik pulau..ciss!camna ntah bleh terlupa..padahal dah sampai sana pon..sibuk cari "laksa pokok janggus" terlupa nak pi makan duliann..hehh **laksa tu tak se power "laksa power kat Pulau Langkawi" !
makan²kat Penang memang best la..cumanya,saya ni orang melaka..rasa macam kat melaka punya makanan lagi terbaekkk kot..hehh?? tapi i love pasemboq so much!!sedap sangat..lain² ok je.. tapi dalam keadaan masih berkabung..makan abis gak apa yg terhidang depan mata..huh??
antara tempat makan yg kami cuba
#Roti Canai Transfer Road
#Laksa Pokok Jangguihhh *Janggus
#Pasemboq Padang Kota
#Sotong Bakar Padang Kota
#Nasi Beriani Hamediyah 
#Cendol kat Chowrasta Market..

tu diaa..punya mencarik makan..huh!!oklah..time yg paling ditunggu..tengok gambar jom..

makan sebelum naik kapal
nice view

PP Island Hotel
depa inspection jap..

Laksa pokok jangguihh..
roti bakar transfer road..


pasemboq weh!
nanti kita stori pasal Bukit Bendera okeh..babai..

2 comments:

JR® (22) said...

kak sasha....el ke aritu???hehe...

sasha @ mumyalyaqil said...

JR(22) @ julie..
cehh..cantek sikit k..akak amik cuti halal ye..hehe