My Friends

Wednesday, October 31, 2012

Bukit Bendera, Pulau Pinang

masa pergi Pulau Pinang haritu,asben bawa kami sefamili naik Bukit Bendera..first time la naik..macam orang gayat jugak la kami..hehehe.harga tiket rm17 (2D 1K) tu harga untuk orang Malaysia yang ada Mykad,kene ada MYkad ok..kalau tak,rege jadi rm30/head..haha..
keretapi kabel (tak silap la namanya) tu kemain laju..tak sempat nak menikmati pemandangan..haha..perjalanan naik turun tu tak sampai setengah jam pon..cuma kami duduk lama atas Bukit Bendera tu..dalam 2 jam..siap naik buggy car (rm30/car,perjalanan dalam 20 minit ) yang ada disediakan kat atas bukit tu..yang bawa kami anak jati pulau pinang, uncle tu sangat la baik..dan memang ramah tamah..semua tempat dia tunjuk..semua banglo dia bitau sape owner..hehe..
Pemandangan kat atas Bukit Bendera memang cantik la..nampak se pulau tu..huhu..anak² pon suka sangat..diorang apa pon suka..janji berjalan..hehe..okeh..jom tengok gambar yang ada sikit² ni..





suka sangat dengan pic ni :)








ermmm..banyak lagi pic ada amik,tapi malas betul la nak upload..cukuplah takat ni kan..nanati kalau rajin akan dikongsi gambar kat Batu Feringgi ok..harap² rajin la.. :)

3 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

:):):)

IDAZS said...

bestnya, tak pernah sampai lagi

Norazrani Maamin said...

bestnya..akak gie dulu tahun 2000 kot..tren tua so jln sgt2 lembab..skrg tren baru, sbb tue laju..entah bile nak ke sane lg..hihi