My Friends

Monday, June 16, 2014

Umang Umang Chalet Kuala Linggi

assalam..
okeh aku nak bagi review sikit pasal short getaway aku bulan april lepas..dekat je pon, husband malas nak drive jauh2..aku pun nak sangat rasa duduk kat area pantai Pengakalan Balak..maka ini lah dia orang Melaka bercuti di Melaka..kahkahkah..

puas aku cari mana2 chalet atau hotel atau motel yang kosong di area Pengakalan Balak masa pertengahan april lepas, tapi takde rezeki..untuk info, resort atau chalet area Pengkalan Balak ni memang very high demand ok..kalau korang teringin nak stay saja tengok sunset ke..baiklah book awal2..jangan dok gatal nak walk in..silap2 kene berkhemah tepi laut je..tapi memang aku setuju la, Pengkalan balak antara pantai yang punya view sunset yang amat cantik..kat PD pon susah nak dapat view ni..

ok, berbalik cerita aku yang tak puas berjalan ni..at last aku dapat bilik dari Umang-Umang Chalet dekat Kuala Linggi untuk 12/04/2014, kira berdekatan dengan Pengkalan Balak la..Sempadan Melaka-Port Dickson..haha..boleh la dari takda, tempat pon nice..cantik amik gambar..boleh la nak bagi budak2 ni main air laut..asik main swimming pool je kan..hehe, tapi kerana chalet ni berdekatan dengan Sg. Kuala Linggi, air laut nya kotor bila air surut..so korang nak mandi masa air pasang je lah..tapi tempat seriously cantik..ahkak bagi 3 1/2 bintang..huhu, maybe kena bersihkan sikit la tempat yang terbiar cth wooden chalet tu..tapi overall ok.. (ko dah kenapa mcm bagi kome AF ni ahkak??..haha)

kalau sesapa rasa nak duduk sini, boleh klik link dekat nama chalet tu ok..

untuk kenangan, adalah sikit2 pic aku nak tepek.. *aku tak pernah terpikir nak buh watermark pic2 aku..pernah buat dulu, rasa leceh..mohon tak disalah guna ye.. (cewah..bajet pic cantekkk)

perjalanan nak masuk ke sini memang pelik sikit..sabar ye..
standard room



my kids main pasir..


babai :)

2 comments:

Wak Gelas said...

wahh sonoknyer cuti tuu., ehHHee

Love Razila said...

Wow...tak tahan sunset tu...saya jauh ke Bintulu nuu nak tengok sunset yang subhanallah, cantik sangat ...ok2 nak try kat sini. Owh air kotor eh?? Hemm takut gak tu ...anak2 skin x strong sangat mudah kene gatal2 ...hemm kene pikir gak ni =)