My Friends

Tuesday, June 25, 2013

Jalan-Jalan ke KAJANG & KID'Z PARADISE

minggu lepas kan..ai kene pi kursus kat Hotel Oriental Crystal, Kajang selama 4 hari bermula Selasa hingga Jumaat (18/06-21/06) Kursus Pengurusan Sumber Manusia..oleh kerana urusetia sangat la baik hati..dia bagi pelepasan hari Jumaat tanpa kelas..ai pon apa lagi..hore..hore la kan..terus je call asben suh datang cek in kat hotel ni..muahaha..sebab utama adalah..hotel ni ada swimming pool yang luas..my kids suka sangat main kat pool..rumah kami takde la nak buat pool..mana muat kan..hahaha.. Hotel ni satu2 nya hotel berbintang tiga kat Kajang ni..rate satu malam adalah rm290++..semput mak jap..ai dapat gov rate..rm220++ semalam..buleh la...

so..kiddos memang enjoy la masa datang sini..pool buka from 7.00 am to 7.00 pm. kiddos berendam from 9.00 am okeh..sambung sampai petang.. *errrr..termasuk la mak pak depa..hahaha* siap ai dengan kuasa yg diberi memberi cuti sekolah pada alya and my lil sister hari jumaat tu..bagus punya perangai..huh!





lepas cek out..sementara tunggu angah balik kerja..pasal dia mau tumpang balik Melaka..kami pon pikir punya pikir punya pikir..last2 kami laki bini setuju bawa kids ke Kid'z Paradise, The Mines (boleh refer harga tiket kat link) . Diorang punya enjoy..duduk situ 5 jam pon tak puas..kene paksa balik weh..aqil iman tu..siap kene tangkap bawa balik..haru...muahaha





benda ni macam pasir tiruan..tapi besar2 sizenye
masuk kene pakai stokin ye,anak2 ke mak pak ke..wajib..kami pi beli kat Giant bawah tu je..sorang rm1..haha


tu dia kursus sambil berjalan-jalan,takpe la..saja bagi anak-anak happy katanya..hahaha..babai :)


Tuesday, June 4, 2013

Happy Birthday Muhamad Aqil Iman..

Alhamdulillah..tanggal 03.06.2013, my baby boy Muhamad Aqil Iman genap 2 tahun..syukur sangat..adik membesar sihat dan kuat..cergas dan cerdik :)

Sempena birthday Aqil ke 2 tahun..ibu ambil cuti ye..niat nak bawa aqil pi berjalan-jalan..sori ye dik..ibu tak dapat bawa adik jalan jauh2..takat Hutan Lipur Gunung Ledang je..mandi manda kat situ..maklumlah,abah tak dapat cuti..hehe..salahkan abah pulak :p

tapi..sempat jugak la ibu dengan abah buat ' a little celebration for our lil hero ni ' dihadiri oleh ahli kelurga terdekat sahaja..pasalnya,ibu masak..jadinya..nak kene test kat ahli kelurga je dulu masakan itu..hahaha..ibu belum expert ye anak2 :p

meh tengok gambar kemeriahan majlis kecik aqil tu..hahaha..hadirin hadirat yang tak sampai 10 orang pon :p


yang ada dalam goodies bag :)


kek yang sedapss..
adik-adik ipau..












dapat present..yeayy..

hehe..


untuk Aqil Iman..ibu doakan awak sentiasa sihat,cergas dan cerdik selalu..membesar dengan bijak dan bakal berjasa untuk keluarga..semoga menjadi anak yang soleh ye sayang..ibu sayang aqil dunia akhirat :)

nota kaki :lepas ni nak hadap birthday party alya pulak..buat kat tadika lagi..hehe..

babai :)