My Friends

Friday, January 18, 2013

camwhoring!

camwhoring..korang tau apa tu camwhoring?? 
dia macam ala2 korang amik gambar sendiri dengan pelbagai gaya mulot,pipi,mata.. dan feel2 macam fazura,nora danish..emma maembong,aishwarya rai,
makcik kiah (jiran sebelah umah ai :p) wakakaka..
tak la wehhhh.... memang ada yang suka amik gambar sendiri ni..
dah takde org nak amik kan..kita pon snap la sendiri kan..
bertambah pulak dengan teknologi canggih henfon zaman sekarang ni..boleh kita tengok diri sendiri wokeh..haha
tapi lately ai pon da tersampuk sikit 'sakit camwhoring' ni..wakaka
asal on the way pi keje je..snap gambar sendiri..
tengokla muka tak semenggah ni..haha




hehe..siap haplod kat instagram ko!macam gud2 :p

ekcelikan..sakit ni bersebab..i benaunye nak buat pilihan..
gaya tudung mana paling serasi dengan muko bulat ai ni..
muko yg sangat2 bolat ni..
tu asik snap pic sendiri..hahaha

so..korang rasa..mana yang sesuai??

babai..

Tuesday, January 15, 2013

Solemnization ~Khadijah & Muhairil~ 12.12.12

salam..okeh,cerita dah basi dalam entry baru..hahaha..boleh la kan..janji ada cerita..untuk kenangan buat anak2 kelak..ceritanya begini..
Tanggal 12.12.12 haritu,my lil' sis (cath) @ khadijah telah pon selamat diijabkabulkan bersama pilihan hatinya Muhairil ( ayiel ) dengan 2 kali lafaz..heheh *perlu bitau tu..yang ni la last siblings yang menikah..almaklumlah,adik beradik dah tinggal seciput..Allah dah amik dulu adik2 lelaki saya, no 4 dan bongsu mana yang Dia janji pinjamkan sekejap saja *rindu*..adik perempuan saya yag no.2 dah nikah awal november 2012 lepas.. majlis pernikahan berjalan dengan lancar di masjid Ar-Rahmah , Kg Tun Razak, Bukit Katil Melaka..Alhamdulillah..sebagai kakak sulong..ai ni dah macam FM (floor manager) pon ada..apa2 orang refer kat kita..berlari2 kepenatan..huhu..majlis persandingan adalah pada 16.12.2012..nanti i buat entri lain ok..yang ni bebetul ai FM dan alya jadi flower girl..yeayyy :)
marilah lihat gambar..eh lupa nak mention..asben dilantik menjadi photgrapher tak bergaji bagi pasangan pengantin..ciss!huahuahua..












barakallah..semoga sentiasa bahagia hingga ke akhirnya ye cath..love u always.. 

babai :)

Monday, January 7, 2013

Alya dah pergi school..

haaa..baru sempat nak buat entri..khas untuk Alya Insyirah.. Alya Insyirah dah start pergi school tahun ni..yeayyyy,Alhamdulillah.. dia punya excited..jgn cakap la..sampai tido tak lena asik tanya bila nak pergi school..hahaha

hari pertama : Alya sangat excited..ibu ngan abah dok tercongok tunggu anak..bimbang anak menangis..si anak rileks je tak pandang ibu langsung..hahaha

hari kedua : Alya berlari menuju ke kelas..semalaman praktis how to greet teacher.. "selamat pagi cekgu..selamat pagi kawan2..bal..bla..bla.."

hari ketiga :  abah je yang hantar alya..tetiba abah col ibu kata "anak ayg nangis nak masuk kelas hari ni" ai like 0_0 "awat bang?alya kene buli ke??" i tanya nada risau..jawab abah? "tak aihhh..dia malu sebab abg kiss pipi dia depan kelas..dia pesan next time kiss dia kat rumah je..tak boleh depan kelas lagi" adeh..adeh..adeh..adakah ini bermakna my lil' princess dah nak jadi big princess ni?hahaha..

alya dengan unifrom school
dalam kelas..sangat dengar cakap cikgu..


doa ibu semoga Alya Insyirah berjaya menimba ilmu untuk bekalan dunia dan akhirat..sesuai dengan nama Alya Insyirah ~ketinggian lapang dada~ semoga Alya mudah menerima segala yang diajar cikgu ye sayang..muahhhh :)

Thursday, January 3, 2013

flashback azam 2012..

hari ni..rasa rajin nak buat "flashback" azam 2012..kahkahkah..jom kita tengok ada yang kena ke tak :p

# KURUS..KURUS dan KURUS
results : ntah tang mana la yang kurus ni..sakit kepala bila penimbang berat makin tak berapa nak kawan..hukhuk

#lebih rajin masak untuk hubby dan anak2..
results : well..tak leh nak kata rajin sangat..tapi ada improvement la..dulu2 masak weekend je..nowdays dah pandai masak time weekdays..terkejar2 nak bagi anak2 + abah nya makan air tangan sendiri..haha

# Sabah..Sarawak..Penang for our 2012 vacation
results : i'm happy b'coz memang tercapai la impian ni..semua dapat pergi kecuali Sarawak..dan dapat lagi extra2 vacation kat Cameron Highlands, Gold Coast Morib..etc..yeayyy!!

# Craving for iPhone 4s :p
results : tak berjaya dapatkan ini..hahaha..but i managed to get 'sam and sung' for my new gadjet 2012 kihkih..

heheh...tu dia azam yang tak tergapai..ada yang tercapai dan tertukar..kihkih.. okeh tutup buku yer..

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

azam 2013???

hermmmm..

# masih lagi nak KURUS..KURUS dan KURUS !! at least dapat capai 55kg untuk tahun 2013 :)

# nak rajin sangat masak-masak untuk anak2 dan asben..dengan pelbagai resepi..kihkihkih

# nak kurangkan garang2 kat alya dan aqil..cian anak2 ai..asik kene marah je..heheh

# tahun ni,nak plan family vacation luar negara plak..Indonesia pon jadi lah..dan juga kalau dapat extra pi Sarawak..heheh :)

# saya dah bosan jadi shopeholic! nak buang perangai tu jauh2,mesti asben bertambah kasih.. :)

# okeh,gadjet idaman adalah..........Mini Ipad..hahah (ada yg nak hadiah ke?)

yang paling penting :

nak menjadi hambaNya yang sentiasa mengingati Nya dalam susah dan senang..amin ya robb


doakan sesama ye kengkawan.. babai :)