My Friends

Friday, September 28, 2012

Al Fatihah buat adik tersayang..Mohd Shahir b. Mohd

assalamualaikum..tanggal 25.09.2012,keluarga kecil sy diduga dengan dugaan yg hebat..adik bongsu lelaki kami telah pergi meninggalkan kami buat selama-lamanya..pergi menemui Kekasih abadi..tanpa pesan..tanpa tanda..beliau terlibat dalam kemalangan di Gua Tempurung, Perak..hanya jasad yg telah tidak bernyawa menanti kami setibanya kami di Hospital Kampar..Allahuakbar!!!berat dan pedih dugaanmu pada kami ya Allah..

Adik..tak terkata sedihnya hati ini menerima khabar pemergianmu..seakan tak percaya kita tak dapat bertemu lagi..luruh hati bila melihat jasadmu yg terbujur kaku saat hendak dimandikan..meruntun jiwa bila lihat semua luka-luka di seluruh wajah dan kaki mu..rasa tak sanggup nak menyentuhnya kerana along seakan dapat rasa kesakitan itu.. 
Adik..along sedang menangis..berfikir..siapa lagi yang hendak along bebelkan..siapa yang nak along risaukan..pada siapa along nak minta tolong perkara-perkara remeh yang hanya kamu rajin melayan..dan alya dan Aqil hilang ocu tempat mereka bermanja,bergurau..ya Allah,kesedihan ini amat pedih :'(

Kadang-kadang,syaitan merasuk saya untuk persoalkan qada dan qadar Allah..mengapa kedua-dua adik lelaki saya di ambil seperti ini..tak kesian kah Dia pada keluarga kami?adik lelaki saya yg pertama meninggal kerana kemalangan juga 8 tahun lepas..dan sekarang,satu-satunya adik lelaki saya yang tinggal jua pergi kerana kemalangan..Astaghfirullahalazim,siapalah kita nak persoalkan qada dan qadar Allah..astaghfirullahalazim..."aku berlindung dari syaitan yang direjam..ampunkan daku ya Allah" 

"Mahasuci Tuhan yang Engkau bersifat dengan Baqa' dan Qidam, Tuhan yang berkuasa mematikan sekalian yang bernyawa, Mahasuci Tuhan yang menjadikan mati dan hidup untuk menguji siapa yang baik dan siapa yang kecewa.Mahasuci Tuhan yang menjadikan lubang kubur sebesar-besar pengajaran untuk menjadi iktibar kepada orang yang lalai, dan sebesar-besar amaran kepada orang yang masih hidup. Ingatlah! Bahawa sekalian makhluk Allah akan jahanam dan binasa, melainkan zat Allah Taala. Ialah Tuhan yang Mahabesar kuasa menghukum, manakala kita sekalian akan kembali menghadap hadirat Allah Ta'ala."

semoga roh adik yang tersayang dicucuri rahmat dan  ditempat dikalangan orang-orang yang beriman..al fatihah..
Mohd Shahir bin Mohd ~22.10.1988 - 25.09.2012~

Sunday, September 23, 2012

Melaka Wonderland Water Theme Park

semalam..kami satu famili ke Melaka Wonderland Water Theme Park..berbekal kan kupon beli satu percuma satu tiket..heheh..agak jimat la..actually ni kali ke-2 pegi ke sini..kali pertama masa minggu pertama launching..tak banyak beza pon dari mula buka dulu..kalau korang dah biasa ke water theme park yang besar seperti sunway lagoon, Afamosa waterworld dan seangkatan..peliss jangan expect this Melaka Wonderland se hebat itu..rasa nya berbaloi la dengan harga tiket dia..sepeti dibawah :


Adult - rm30
Child - rm25 (rasanya patut rm20 sudahhh..hehe)

kerana ai ada kupon tu..so dapat la tiket 4 tiket dgn harga 2 tiket sahaja..yesss!makan kat dalam tu okey2 saje..nak kata mahal sgt pon..ermmm..bg ai..ok saje..burger rm4..boleh la kann..makanan dilarang bawa masuk ye (kecuali korang pandai seludup :p) air boleh bawa masuk..

okeh,cerita paling tak best..dah 2 kali pergi sana..asik la masalah kamera..1st time pergi,kamera rosak tak boleh tgk pic yang dah amik..kali ni pulak,lupa bawa kamera!!!!so,guna henfon je amik gambar..sampai henfon masuk air..fuhhh -_-'
berikut adalah pic yg sempat di tangkap..

adik memang suka main air!
adik dengan boya..
alya takut air..heheh..
tetiba semalam ada member asben bagi ni 10 keping..huhu..rezeki!
so..planningnya..bulan 10 ke Pulau Pinang..bulan 11 ke Legoland..bleh gitu?muahaha..
babai :)


Tuesday, September 4, 2012

Anak dara yang rajin..

ehemmm..anak dara i da besar..dah boleh diharap..terharu mak tau..ehehe..
weekend lepas..bila i masuk dapur nak masak2 (*tgn dibahu mata kat atas) anak dara i sesama masuk dapur..kata si princess tu.. "ibu..kakak pon nak tolong,ibu masak..kakak basuh pinggan ok"aduh..aduh..cair hati mak ye!!

see..my anak dara..sangat la rajin..pada yang berkenan..boleh la isi borang awal2 ye..hahaha

p/s: semoga hidupmu di limpahi rahmat wahai anak ku.. ibu sayang alya sangat2..muahhh..


babai :)